25 anys de Blues i Ritmes, màgia, música i grans artistes a la nova temporada dels teatres locals

  0
  31
  temporada teatro.JPG

  30/12/2013 – La nova temporada teatral inclou ofertes musicals per a tots els gustos amb noms propis com Gossos, Chenoa, Jesse Winchester, Mathew E. White o Manuel Fernández.

  La 25a edició del festival Blues i Ritmes i la 14 edició del Festival Internacional de Màgia – Memorial Li-Chang destaquen entre les propostes que durant el primer semestre del 2014 oferiran els teatres municipals de Badalona. La nova temporada teatral inclou ofertes musicals per a tots els gustos amb noms propis com Gossos, Chenoa, Jesse Winchester, Mathew E. White o Manuel Fernández. Els escenaris badalonins comptaran amb actors com Lluís Homar, Eduard Fernández, Juan Diego Botto o la badalonina Gemma Brió, que presenta la seva primera obra.

   

  Blues i Ritmes, 25a edició

  Els teatres Zorrilla i Principal acolliran els concerts de la 25a edició del festival Blues i Ritmes, començant per Jesse Winchester, un històric de la cançó nordamericana d’autor que oferirà un concert exclusiu a Europa el 14 de març en el Teatre Zorrilla. El seguiran Fred Wesley & The New J.B’s i Bassekou Kouyate & Ngoni Ba que actuaran al Teatre Principal el 28 de març i el 5 d’abril, i clourà el festival, Matthew E. White, considerat un dels nous talents més clamorosos del 2012, que estarà el 10 d’abril al Teatre Zorrilla. Per celebrar aquesta efemèride s’ha editat un abonament especial dels 25 anys amb el qual per 46€ és poden assistir als 4 concerts.

   

  Festival Internacional de Màgia – XIV Memorial Li-Chang

  El Festival Internacional de Màgia –XIV Memorial Li-Chang torna a la seva cita anual en el mes de febrer. Entre els mags que aquest any hi actuaran cal destacar Mag Lari, que presentarà Somriures i Màgia en el Teatre Blas Infante, el 9 de febrer; i tots els integrants de la Gala Internacional de Màgia que es farà al Teatre Zorrilla el 21, 22 i 23 de febrer.

   

  Propostes musicals

  A més del festival Blues i Ritmes, la nova temporada presenta propostes musicals ben diferenciades. Els primers en actuar seran Gossos, que presentaran el seu nou treball Gira Batecs divendres 24 de gener al Teatre Principal, una proposta efectuada en col·laboració amb Musica’t, el festival d’hivern de música en català a Badalona. Una setmana més tard, dissabte 1 de febrer, el badaloní Manuel Fernández oferirà un recital de cobla i flamenc amb el seu espectacle Por arte de mágia. Seguiran concerts en petit format a càrrec de les formacions del Conservatori i l’Escola de Música Moderna de Badalona, els dies 6, 25 i 26 d’abril. I el mes de maig arribarà a Badalona Chenoa, en un concert acústic i íntim que tindrà lloc el dia 17 al Teatre Blas Infante.

   

  Espectacles teatrals

  Una de les primeres propostes teatrals de l’any serà la de l’actriu badalonina Gemma Brió, que presentarà divendres 7 de febrer al Teatre Principal la seva primera obra teatral, Llibert, dirigida pel també badaloní Norbert Martínez. El 15 de març, al Teatre Principal, Andreu Benito i Joan Carreras protagonitzen El Policia de las ratas, que Àlex Rigola ha dirigit a partir del text de Roberto Bolaño. Dissabte 29 i diumenge 30 de març, Lluís Homar i Eduard Fernández representen al Teatre Zorrilla un dels grans èxits de la temporada teatral Adreça desconeguda. Al mateix escenari, el Zorrilla, hi pujarà l’actor Juan Diego Botto, divendres 11 i dissabte 12 d’abril amb Un trozo invisible de este mundo, mentre que Francesc Orella i Ramon Madaula, entre altres, presentaran Un aire de família el 3 de maig també al Zorrilla. El darrer muntatge teatral de la temporada serà Acorar, Premi Crítica Serra d’Or, que el mallorquí Toni Gomila portarà al Teatre Principal divendres 16 de maig.

   

  Per al públic familiar hi ha els espectacles programats per la Xarxa Sense Solta, Llepafils i La Ventafocs que es podran veure al Teatre Zorrilla els diumenges 19 de gener, 16 de març i 27 d’abril.

   

  Activitats paral·leles

  Alguns dels espectacles que hi ha programats comptaran amb activitats paral·leles que volen acostar a l’espectador a l’obra que han vist o veuran. És previst oferir trobades amb actors i directors d’espectacles com El policia de las ratas, o Acorar, i xerrades en acabar la funció de Un trozo de este mundo. A més, l’entitat La Sargantana organitzarà sopars per comentar diversos muntatges. Per altra banda, Amics del Teatre Zorrilla seguirà oferint col·loquis al voltant de les arts escèniques. Aquestes xerrades tenen lloc els últims dilluns de cada mes en l’Espai Betúlia, a partir de les 19.30 hores.

   

  Abonaments

  Els abonaments del primer semestre del 2014 estan formats per cinc espectacles a un preu de 68 euros. Per premiar la fidelitat dels abonats i aprofitant la celebració del 25è aniversari del Blues i Ritmes s’obsequiarà amb una entrada a qualsevol dels concerts del festival Blues i Ritmes o de petit format del Teatre Principal fins que s’exhaureixin les localitats de la promoció. Aquestes localitats es podran recollir a partir del mes de març.

   

  Els espectacles en abonament són:

  • Abonament A: Adreça desconeguda (29/03), Orquestra de Cambra (06/04), Gala Internacional de Màgia (23/02), Un trozo de este mundo (11/04) i Un aire de família (16/05)
  • Abonament B: Adreça desconeguda (30/03), El policia de las ratas (06/04), Gala Internacional de Màgia (21/02), Un trozo de este mundo (12/04) i Acorar (16/05)

   

  La recollida i venda dels abonaments ja ha començat en horari de 17 a 20.30 hores en el vestíbul del Teatre Zorrilla. Les entrades estan a la venda a partir des del dia 20 de desembre i fins a avui en horari de 17 a 20.30 hores. A partir del dia 2 de gener de 2014 la venda es realitzarà en els dies i horaris habituals. La compra a través de la pàgina de Telentrada estarà activa a partir del 21 de desembre.