294 vegades Albert Ventura! El capità, tercer jugador amb més partits

  0
  CJB

  Amb 29 anys i 24 dies, Albert Ventura s’ha convertit en el tercer jugador del Joventut amb més partits disputats a la ACB. Una xifra a l’abast de molt pocs jugadors. Perdoneu, filem encara més prim. A l’abast, de només dos jugadors: Rafa Jofresa (619) i Jordi Villacampa (506).

  El capità verd-i-negra va disputar en la jornada anterior davant l’Unicaja el seu partit 294 amb la samarreta verd-i-negra, superant la llegenda de l’actual president de la Penya, Juanan Morales (293).El 27 de març de 2011, fa poc més de 10 anys, el badaloní debutava a l’ACB davant l’Alacant, sota la direcció de Pepu Hernández a la banqueta verd-i-negra.

  Poc més d’una dècada després, Ventura ja s’ha alçat fins a la tercera posició de la classificació històrica. 11 temporades defensant la samarreta del primer equip. Rafa Jofresa va jugar 16 cursos entre Països i l’Olímpic i Jordi Villacampa una més, 17. L’expresident del Joventut es va retirar de la Penya amb 34 anys i Jofresa amb 37.

  Segons les dades oficials, Ventura suma un total de 1.320 punts i una mitjana de 19 minuts a pista per partit. El curs 2014 – 2015 va ser la temporada amb més partits (36) i l’actual és la millor pel que fa a minuts (731) i punts totals (191).

  L’actual capità badaloní acumula una mitjana de 32 partits per temporada i, per als malalts de les estadístiques, hem tret la calculadora per esbrinar quantes temporades més hauria de jugar l’escorta badaloní per encapçalar aquest rànquing. Per superar Villacampa, n’hauria de jugar fins als 36 anys i jugar una mitjana de 34 enfrontaments per campanya. Si assolir aquesta fita ja és d’una notable dimensió, la llegenda de Rafa Jofresa ja és una altra lliga: s’hauria de renovar a l’Olímpic fins a la temporada 2030 – 2031 i finalitzar el curs amb 39.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí