34 entitats criden a la mobilització contra els preus de la llum

  0
  33
  34 entitats criden a la mobilització contra els preus de la llum

  Dia rere dia ens despertem alarmats per l’abusiu encariment del preu de la llum. Estem assumint les tarifes més altes de la història, malgrat la rebaixa de l’IVA que va aprovar el govern. En els vuit primers mesos de l’any l’increment del preu de la llum ha estat del 30%. A l’agost es va produir un increment del 46% interanual i del 9,1% respecte del mes anterior.

  Això ha empitjorat la situació de les persones en situació de vulnerabilitat, ha suposat un perjudici notable per a la majoria de la ciutadania, el comerç en general i les petites empreses.

  Són moltes les causes que dins de l’actual model energètic fan possible aquesta vulnerabilitat però destaca el sistema de fixació de preus, el conegut com a mercat marginal, el que remunera tota l’energia generada al preu de la tecnologia més cara que entra al sistema, independentment del cost real.

  El pròxim dimecres 24 de novembre, 34 entitats de Badalona convoquen una manifestació a les 18:30h a Pep Ventura. Les entitats que signen el manifest de convocatòria són:

  Federació de Associacions Veïnals de Badalona, CCOO Badalona, UGT Badalona, Federació de Dones de Badalona, Agrupació de Comerciants Pérez Galdós, Associació de Comerç Centre i Progrés, Associació de Comerciants d’Artigues, Associació de Comerç Badacentre, Associació de Comerciants Passeig La Salud, Associació de Comerciants Pau Piferrer, Associació de Comerciants Sant Crist, Associació Bufalà Comerç, Federació de Comerciants de Badalona, Mercat municipal de Llefià, Mercat municipal de Sant Roc, Mercat municipal Torner, Mercat municipal de La Salut, Mercat municipal Maignon, Mercat municipal Morera – Pomar, Federació de mercats de Badalona, Tu no eres de Badalona sinó…, FEB – PIMEC, Esquerra Unida de Badalona, Ciutadans de Badalona, Partit demòcrata de Catalunya, Partit Socialista de Catalunya, Badalona en Comú Podem, Junts per Catalunya Badalona, Esquerra Republicana de Badalona, Guanyem Badalona en Comú, Partit Popular de Badalona, Forquilla Badalona, Marea Pensionista de Badalona i Moviment Pensionista de Badalona.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí