350.000 euros per reactivar econòmica i socialment els barris de Badalona Sud

  0
  164

  L’Ajuntament de Badalona, la Fundació Badalona Capaç, la Cooperativa Gramagraf i la Plataforma Sant Roc Som Badalona engeguen el projecte Comunalitats Urbanes a Badalona Sud, amb el suport de la Generalitat de Catalunya 

  S’ha presentat a la seu de la Fundació Badalona Capaç la posada en marxa de la comunalitat BDN.Sud a la ciutat de Badalona. Es tracta d’un programa destinat a protegir i potenciar la xarxa econòmica urbana per revertir els efectes de la covid-19 a través de l’economia de proximitat als barris i ciutats, donant impuls a nous projectes d’ajuda mútua que neixen de la mà del teixit veïnal i associatiu, del petit comerç, de les xarxes de suport mutu, les associacions veïnals, i les persones treballadores autònomes.  

  La Fundació Badalona Capaç, l’Ajuntament de Badalona, la Plataforma Sant Roc Som Badalona i la Cooperativa Gramagraf han signat un conveni per tal de desenvolupar aquest programa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. 

  L’actuació de la Comunalitat urbana BDN.Sud tindrà lloc en les zones de Sant Roc; Congrés; La Mora, Artigues i El Remei. Entre els projectes que es pretenen desplegar destaquen: l’escolarització i l’èxit educatiu, l’habitatge i la gestió intercultural de l’espai públic i la inserció laboral i dinamització econòmica. 

  El primer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit d’Impuls de Ciutat i reconstrucció Covid, Alex Montornès ha apuntat que: “aquest programa encaixa perfectament amb les prioritats d’aquest Govern municipal que són economia i persones, i estem contents que Badalona surti al mapa per projectes positius, pioners d’economia social que col·laborin en la transformació del país”.

  El director general d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat, Josep Vidal, ha explicat que “la Comunalitat BDN.Sud forma part dels 22 projectes del programa Noves Comunalitats Urbanes impulsat pel Departament de Treball, amb una partida pressupostaria de 9.850.000€, dels quals 350.000€ es destinaran al projecte de Badalona”. 

  La presidenta de Badalona Capaç, Maite Arqué, ha subratllat que “la inserció comunitària és imprescindible per aconseguir que totes les persones, independentment de les seves capacitats, tinguin una vida plena”. 

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí