50 anys de l’incendi d’Haissa: Badalona recorda les víctimes del tràgic accident

  0
  110

  El 17 de maig de 1974, un esfereïdor incendi a la fàbrica HAISSA, al barri de La Morera, va deixar sis víctimes treballadores: la Glòria (17 anys), la Josefa (19), la Francisca (21), l’Antònia (50), l’Eusèbia (53) i el Francesc (48). Les sis persones s’havien quedat al vestuari en el temps del descans, i es disposaven a incorporar a les màquines bobinadores per continuar la jornada.

  Aquest divendres 17 de maig a les 18.00 hores, Badalona farà un acte d’homenatge a les sis persones que van morir en un tràgic incendi el 17 de maig de 1974 a la fàbrica de tèxtil Haissa. L’acte commemoratiu se celebrarà a la plaça dels Treballadors de la Haissa, ubicada al barri de La Morera.
  L’acte comptarà amb la participació de les famílies afectades, treballadors de la fàbrica i representants de l’Associació de Veïns de La Morera. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, farà un parlament (a partir de les 18.30 hores) abans de tancar l’acte amb un minut de silenci i una ofrena floral.
  L’incendi de la Haissa es produí el 17 de maig de 1974 al voltant de les sis de la tarda. S’inicià al soterrani a causa de la combustió de les fibres acríliques, que originaren una intensa fumarada. Normalment, la majoria dels treballadors sortien al carrer durant el descans per berenar, però aquell dia set persones van quedar-se a dins.L’empresa no tenia cap mena de llicència municipal. De fet, no sonà cap alarma, retardant que els altres treballadors s’adonessin de l’incendi. Així mateix, els materials cremats no estaven aïllats, les preses d’aigua per als bombers no tenien pressió, quelcom que va dificultar les tasques d’extinció.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí