600 dies sense rampes mecàniques al carrer Cuba de Sant Crist

  0

  L’Ajuntament assegura que podrien estar reparades en diverses setmanes

  El mes de març del 2014, amb Xavier García Albiol a l’alcaldia, s’inauguraven les rampes mecàniques del carrer Cuba, les úniques que té Badalona. Aleshores, el govern va decidir instal·lar aquestes rampes al carrer de Cuba davant del fort pendent del carrer, un 19%. La llargària del tram de carrer que acull les rampes mecàniques és de 42 metres. Les dues rampes, que ara fa 600 dies seguits que no funcionen, tenen un únic sentit de pujada, i amb un replà entremig. De fet, durant els treballs d’instal·lació de les rampes van pavimentar els replans, de forma que l’ alternativa de pas és millor que la que hi havia fa més de 5 anys. Tot el que van ser alegries pels veïns, va durar poc. Ja des del primer moment, les rampes van patir nombroses avaries, tant per atacs vandàlics com per errades mecàniques. De fet, de l’associació de veïns de Sant Crist recorden que aquesta instal·lació mai ha funcionat prou bé, amb constants parades i problemes. Els veïns consideren que les rampes van estar “mal fetes” des del primer moment i que l’Ajuntament els han enganyat, “tant el govern d’ara com el d’abans”. Per la seva part, fonts municipals, han explicat al Diari de Badalona que les rampes mecàniques no han tingut mai cap contracte de manteniment i per tant, per cada avaria s’havia de fer un contracte amb una empresa diferent. Segons el govern del PSC, que va entrar a governar l’estiu del 2018 i les rampes ja no funcionaven, no hi havia cap contracte de manteniment, ni per aquestes rampes ni per qualsevol altre ascensor de la ciutat, es devien les factures a les empreses que s’havien contractat puntualment, i per tant, no volien continuar reparant-les. Des de llavors, segons el govern, van accelerar el pagament de factures i van incloure un conveni per incloure tots els ascensors i escales de Badalona en un contracte de manteniment vehiculat a través de la ACM.

  Els tècnics no van poder reparar les rampes la passada primavera

  Abans de les eleccions municipals, i un cop solucionat el conveni, uns tècnics van venir a reparar-la i van comprovar que hi havia una peça trencada imprescindible per posar en marxa les rampes, segons el govern municipal. Aquí també comença un nou entrebanc perquè la instal·lació funcioni. L’interventor municipal considera que la substitució d’aquesta peça és una inversió, i per tant, cal modificar el pressupost d’inversions de l’Ajuntament de Badalona. Aquesta partida va passar per ple a finals del mes de setembre i va ser aprovada per majoria per un import de 67.000 euros. Ara s’està al final del procediment d’adjudicació i s’espera que en les properes setmanes hi hagi una empresa adjudicada i que s’hi posi a treballar en reparar-les. Mentre, els veïns porten 19 mesos, 600 dies, sense poder pujar pel carrer Cuba amb les rampes mecàniques instal·lades fa més de 5 anys. El govern confia en que no surtin més imprevistos que facin retardar encara més l’entrada en funcionament de les rampes.

   

  L’ascensor de Sant Felip i d’en Rosés també acumula un munt de reparacions

  Ara funciona, però des de la seva instal·lació, fa uns 15 anys, l’ascensor de Sant Felip i d’en Rosés, que permet comunicar Dalt la Vila amb Bufalà, per sobre del pont de vianants, ha estat un autèntic mal de cap per tots els governs municipals que han passat per l’Ajuntament. L’ascensor ha estat llarg períodes sense funcionar. El darrer capítol va ser fa uns mesos. A l’abril d’aquest any va ser la darrera gran reparació, després d’un anys sencer sense funcionar. Els veïns dels dos barris, tant de Dalt la Vila com Bufalà, feia molt mesos que reclamaven aquesta reparació i fins i tot van convocar una manifestació conjunta per demanar una solució urgent organitzada per les dues associacions de veïns d’aquests dos barris badalonins. Tot i la seva reparació, molts veïns lamenten que els actes vandàlics poden tornar a espatllar aquest ascensor imprescindible per molta gent amb dificultats de mobilitat.

   

   

  Els veïns decoren de Nadal les rampes mecàniques que fa 600 dies que no funcionen

  Els veïns del barri de Sant Crist, convocats per l’Associació de veïns del barri, han decorat aquest dimecres a la tarda les rampes mecàniques del carrer Cuba, que fa 600 dies que no funcionen. Els veïns han omplert de garlandes de Nadal tot l’entorn de les rampes. A més, també han muntat un mural dels desitjos on han penjat missatges perquè l’Ajuntament arregli d’una vegada les rampes que fa 19 mesos que no funcionen. Els veïns fa temps que estan organitzant diversos actes reivindicatius, com el tall setmanal del carrer Coll i Pujol o una pancarta instal·lada a la plaça de la Vila.

   

  Carles Carvajal

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí