A la Colla Micaco se li resisteixen els castells de 7 a Montgat

  0
  castellers mataro.jpg

  29/04/2014 – Els Castellers han tornat aquest diumenge a Montgat després de dos anys d'absència.

  Els Castellers de Badalona han recuperat una de les seves places tradicionals: Montgat. I és que després de dos anys d'absència, aquest diumenge hi han actuat amb motiu de la Festa Major de Sant Jordi, acompanyats de la Colla Castellera Encantats de Begues.

   

  Una recuperació per a la que els micacos havien preparat una actuació amb castells de 7 pisos. Els badalonins van atacar en primera ronda el 4de7: el castell es va treballar fins a col·locar-se l'acotxadora, moment en que el castell va començar a perdre mides i els dubtes de la canalla van fer que finalment es desmuntés.

   

  Per recuperar sensacions, en ronda de repetició els de la camisa micaco van fer un 4de6 amb agulla que es va allargar per les dificultats que el petit acotxador va tenir per col·locar-se, cosa que va suposar un esforç extra per descarregar el castell.

   

  En segona ronda, els badalonins van tornar a provar el 4de7, aquest cop amb mides més tancades. L’estructura va pujar bé fins a la col·locació dels dosos, quan va patir una sotragada que va obligar la canalla a desmuntar. Després d'aquest nou intent, els micacos van decidir aparcar els castells de 7 i apostar per bastir castells de 6 pisos, per seguir rodant tronc i canalla de cara a les Festes de Maig.

   

  Així, en la repetició de la segona ronda, la Colla Micaco va apostar per un 3de6 pesat que no va presentar cap problema, mentre que en la tercera ronda va presentar un 2de6, executat lentament però treballat amb ofici.

   

  Setmana intensa

   

  Després de Montgat, els Castellers de Badalona encaren una setmana intensa. Avui obren el projecte "Tots som una colla", d'integració dels nouvinguts al món casteller amb el primer taller a l'Ateneu de Sant Roc. Dijous seran a la Rambla dins la mostra d'entitats de cultura tradicional ‘Sigues la Festa’. Divendres, donaran el tret de sortida a les Festes de Maig amb la col·locació del mocador de Festes al Sant i participant a la Nit del Mono. Finalment, el diumenge actuaran a la Fira de la Solidaritat de Sant Roc i seran també presents a la Festa del Badiu.