A quarts de final de l’Eurocup! (88-95)

0
    33
    CJB

El Joventut va segellar a Nanterre la seva classificació per als quarts de final de l’Eurocup, després de guanyar al conjunt francès a domicili. Una fita històrica, ja que no ho aconseguia des de feia 13 anys.

La final per a ambdós conjunts va provocar molts nervis, desencert i pèrdues constants en cada atac local i verd-i-negra. Tot i això, el Nanterre va començar a liderar el marcador (12-7), amb més pressió i feina a fer que la Penya, inoperant en defensa i excessiva ‘Tomicdependència’, amb 14 punts al quart inicial (29-26).

La reacció verd-i-negra amb un triple de Ribas (31-31) va iniciar un intercanvi de cistelles constant i sense cap mena de treva. Neno, Ribas i Birgander van respondre al desequilibri i canvi de ritme de Cordinier (41-37). Els quatre punts de diferència es van capgirar abans del descans gràcies a l’enorme feina de Nenad i Bassas (43-47).

A la represa, el Joventut va prémer el botó de l’accelerador i va esmicolar el cèrcol del Nanterre, amb un parcial de 6-15 (49-62) que sentenciava, inversemblantment, el partit i la classificació per a quarts de final. Veure-ho per creure-ho.

Tot i arribar a guanyar de 14 punts (50-64), el Nanterre va escurçar la diferència al tram final (80-83) però la enorme feina del tercer quart va acabar de confirmar la victòria – evitant la prorroga – i la classificació (88-95).

Ante Tomic, amb 18 punts, i Pau Ribas, amb 16, 6 assistències i 4 rebots, van ser els jugadors més determinants del partit, conjuntament amb un excels Nenad Dimitrijevic, amb 14 punts, i Xabi López-Aróstegui, amb 11 punts i 7 rebots.

A partir del 23 de març, la Virtus Bologna esperarà el Joventut a quarts de final.