Abalde, Sans i Nogués ja són a semifinals (67-55)

  0
  {16984184-E63C-4540-BAEE-9A4CE6E46A2B}flexible.jpg

  17/07/2015 – La gran defensa del segon temps i l’exhibició de Juancho Hernangómez faciliten el triomf de la U20 contra Bèlgica.

   

  Després d’enfrontar-se per primer cop al Torneig Eurohopes de Platja d’Aro (82-70), Espanya i Bèlgica es tornaven a veure les cares en uns quarts de final d’Eurobasket. Dos equips amb talent i amb capacitat per jugar a un ritme ràpid en atac buscaven un lloc a les semifinals.

   

  El principal protagonista del primer tram del duel seria Marc Garcia, autor de la meitat dels punts que la U20 podria anotar durant els deu minuts inicials (16-13). Dos triples i una penetració del jugador manresà impulsarien l’ofensiva d’Espanya, tot i que Ilimane Diop també destacaria en posicions interiors a l’hora de tancar la cistella. 

   

  Tot i començar clarament a remolc (10-3), l’aparició d’Ismael Bako i Emmanuel Lecomte faria millorar al combinat entrenat per Paul Vervaeck. Llavors, Juancho Hernangómez agafaria el relleu de Garcia en atac, explotant a la perfecció el seu joc de fora a dins (25-18).

   

  En els millors minuts de la U20, la precipitació s’apoderaria dels jugadors de Paco Redondo. Espanya començaria a no madurar les seves possessions, perdent una gran quantitat de pilotes que permetrien a Bèlgica situar-se per davant per primer cop (29-31). Al descans, la selecció flamenca podria mantenir el seu domini gràcies a una bona lectura del rebot ofensiu (32-33).

   

  Per sort, el combinat nacional podria millorar a la represa, castigant les pèrdues del rival amb cistelles treballades del duet interior format per Diop i Hernangómez. L’aportació de José Nogués també seria clau en aquest tram del partit, aconseguint anotar una bomba que donaria a la U20 un marge destacat  per afrontar els últims deu minuts del matx (51-40).

   

  L’excel·lent defensa posada en pràctica per Espanya acabaria sent la clau de la classificació per les semifinals. Durant tot el segon temps, Bèlgica només podria anotar 22 punts, mentre que el bloc de Paco Redondo sí que seria capaç de trobar als seus referents.

   

  En una transició completada per Juancho Hernangómez arribaria la màxima renda espanyola (53-40). L’aler pivot del Movistar Estudiantes estaria pletòric en el tram decisiu del duel, apareixent als dos cantons de la pista per corregir una lleu reacció flamenca (55-49).

   

  Els taps, els rebots ofensius i el caràcter d’Hernangómez (17 punts i 15 captures) servirien de guia per sentenciar el bitllet per les semifinals. Espanya, que exhibeix una mitjana de només 55 punts rebuts en el global del campionat, s’enfrontarà ara a França. El partit serà dissabte a les 18:45h.

   

  Alberto Abalde: 2 punts (1/10 en tirs), 6 rebots i 2 assistències en 23 minuts.

   

  Agustí Sans: 4 punts (1/3 en tirs) i 1 rebot en 13 minuts.

   

  José Nogués: 8 punts (3/7 en tirs), 5 rebots i 1 assistència en 21 minuts.