Acord amb el Ministeri per la construcció del viaducte de les vies del tren

  0

  L’Ajuntament de Badalona ha acordat amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana la signatura d’un conveni entre el consistori i ADIF per aixecar un viaducte al barri del Gorg que permeti fer realitat la construcció  del canal del Port. Aquest acord l’ha anunciat l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, després de reunir-se amb la ministra Raquel Sánchez, a l’edifici de Capitania del Port Esportiu i Pesquer de Badalona. En aquesta trobada també han participat el primer tinent d’alcalde i regidor de l’Àmbit d’Impuls de Ciutat i Reconstrucció COVID; Àlex Montornès; el gerent de Marina Badalona, Imanol Sanz; i la delegada del Govern a Catalunya, María Eugenia Gay. 

  El conveni suposarà l’elevació d’un tram de 180 metres de les vies del tren al seu pas pel barri del Gorg amb la construcció d’un viaducte, fet que farà possible connectar el canal del Port amb el mar. Una vegada signat aquest conveni, es podran enllestir totes les obres per finalitzar el canal del Gorg i la seva connexió amb el Port que suposen una inversió pública al voltant de 12 milions d’euros, dels quals 8,2 són a càrrec de Marina Badalona i 3,8 a càrrec de l’Ajuntament, recollits en la proposta de pressupost ordinari que ha presentat el Govern municipal als grups de l’oposició.  

  L’acord per a la construcció del viaducte dona continuïtat a la licitació dels treballs per fer els primers 250 metres del canal que es va publicar recentment i que estaran enllestits a finals d’aquest any o principis del 2023. Els treballs inclouen l’adequació de l’espai per al desviament provisional de les vies del ferrocarril, tal com demana ADIF, i que és imprescindible per no interrompre el servei del ferrocarril mentre es construeix el viaducte definitiu que podria entrar en servei a l’estiu de 2024. 

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí