Agarimos programa diversos actes amb motiu dels 20 anys d’història

  0
  46
  Agarimos.jpg

  12/05/2017 – L'entitat gallega convoca la Setmana Cultural sota el lema 'Sempre en Galiza'. 

  L’entitat gallega programa diversos actes en el marc de la seva Setmana Cultural sota el lema ‘Sempre en Galiza’.

   

  L'Agrupació Cultural Galega Agarimos de Badalona està d'aniversari i enguany celebra 20 anys de la seva fundació. Per aquest motiu, l'entitat ha programat un seguit d'activitats arrelades a la cultura, la història i la gastronomia de Galícia, que es durà a terme del 13 al 21 de amig en diferents espais de la ciutat.

   

  En primer lloc, El Refugi de la plaça de la Vila obrirà les seves portes aquest dissabte, 13 de maig a les 12 hores, per donar inici a la Setmana Cultural Gallega i, així també, a l'exposició 'Sempre en Galiza', que mostrarà informació general dels gallecs, la posterior emigració als segles XIX i XX, la literatura, la música i la Galícia contemporània, entre altres temes. A més, també es podrà observar la trajectòria de l'entitat. L'exposició romandrà oberta fins al 20 de maig.

   

  Després de l'obertura, el mateix dissabte a les 17.30h, la seu d'Agarimos oferirà Letras Galegas, una conferència sobre l'escriptor Carlos Casares.

   

  Per tancar el primer cap de setmana, el diumenge, dia 14, els actes continuaran a la seu amb una conferència sobre la immigració gallega a Cataluny, a les 12h,- i un homenatge a Xesús Galán, a les 18h.

   

  De cara a la propera setmana, exactament el divendres 19 de maig, la plaça Pompeu Fabra acollirà una degustació gastronòmica, que iniciarà a les 19.30h i anirà acompanyada d'un concert a càrrec del grup SES, que oferirà des de blues fins a ritmes llatins. A les 22:30h, tot just després de finalitzar el concert, Pepe González farà el tradicional 'Conxuro de Queimada'.

   

  Finalment, el 20 de maig a les 17.30h, el Teatre del Círcol Catòlic serà l'escenari de l'actuació de la Banda de Gaites Xutanza de Catalunya; el monòleg 'Memorias dun neno perdido' de Ruben Riós, i finalment la projecció de la pel·lícula gallega 'Vida'.