Aïda Llauradó: “Cal un canvi de rumb”

  0

  “Ha passat un any i a Badalona no hi ha ni rastre de cap programa de govern. La gent s’ha hagut d’acostumar a un govern en minoria, de curta volada, que es dedica més a l’aparador i la política del titular que a posar en marxa els canvis que necessita de manera urgent la nostra ciutat. Abans de l’Estat d’Alarma, el breu govern d’esquerres estàvem acabant el Pla d’Acció Municipal (PAM) que havia de regir les prioritats d’aquest mandat, alineat amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (Agenda 2030). Ara ja només queden 2 anys per acabar el mandat.

  En Comú Podem hem posat sobre la taula problemes i propostes de calat que el govern d’Albiol ha estat incapaç de tirar endavant. Començant pel famós Pla de Reactivació de Badalona, que havia de donar respostes urgents i a mig termini per combatre la crisi transversal de la Covid-19: entitats rellevants de Badalona van aconseguir arrancar el compromís d’elaborar-lo, però el govern no ho va liderar, i totes les propostes d’entitats i oposició són en un calaix.

  Com pot ser que a mitjans d’any encara no s’hagi ni presentat un pressupost municipal pel 2021? Com s’han atrevit a presentar un pla d’inversions sense escoltar a les entitats veïnals ni haver fet cap procés participatiu per recollir les necessitats dels barris? El Partit Popular no se n’adona que un dels principals problemes de Badalona és l’habitatge? No han posat ni un sol euro d’inversions en polítiques d’habitatge! Ni en la lluita contra el canvi climàtic! Tampoc han estat capaços de liderar una política de seguretat que doni resposta a les queixes del veïnat. Han deixat perdre noves places per a la Guàrdia Urbana, i tornen a crear la unitat Omega perdent efectius de proximitat i posant a treballar una unitat antidisturbis contra les colles de diables una nit de les Festes de Maig. Tot això sumat a varis escàndols a la policia local mentre la gent veu cotxes cremant i es queixa d’inseguretat davant d’un polític que es va fer famós per denunciar actes vandàlics que també es produeixen durant la seva alcaldia. Les seves polítiques socials s’han limitat a reproduir alguns projectes que nosaltres vam impulsar. I han aprovat ajudes que no arriben a les famílies vulnerables. Deuen pensar que els Serveis Socials “no donen vots”, per això la llei del mínim esforç.

  En Comú Podem ens hem fet un tip de demanar reunions i explicacions sobre problemes i promeses incomplertes. Només ha passat un any, i la nostra oposició ha estat constructiva, sempre fent propostes i estenent la ma davant de problemes i necessitats del veïnat. Però també ho tenim clar: una ciutat com Badalona no pot avançar amb un govern tant feble, que el seu únic projecte de ciutat és el personalisme del seu alcalde mentre la pobresa empitjora, l’administració es paralitza, i seguim en un govern que només pensa en termes electoralistes. Un govern d’un partit local que s’ha fet famós com a referent de l’extrema dreta. I després de 2 mandats segueixen encaparrats en la mateixa obra faraònica! La piscina olímpica de més de 12 milions d’euros és una prioritat en plena pandèmia?

  En canvi, un dels avantatges d’un govern plural d’esquerres és que ens obliga a debatre, a contraposar programes i visions de ciutat. I En Comú Podem sempre hem tingut clar que aquest és el camí a recórrer, amb responsabilitat, pensant en el bé comú, en acords de majories que ens facin caminar amb un projecte de ciutat que nosaltres tenim clar: dignificar la vida de les persones dignificant també els seus barris i equipaments públics, fent una ciutat més accessible, inclusiva i verda. Cal un canvi de paradigma, on la lluita contra el canvi climàtic passi per millorar la qualitat de vida i la salut de les persones, en donar noves oportunitats econòmiques i apostar pel comerç de proximitat. Cal una política feminista, i on la gent jove sigui protagonista del seu present i futur, perquè juntament amb la gent gran, han patit com ningú aquesta crisi, i s’estan jugant el rumb de les seves vides. Badalona ha de ser una ciutat on ningú quedi enrere. Per això cal un nou govern que canviï completament el rumb”.

  Aïda Llauradó

  Presidenta del Grup Municipal

  Badalona En Comú Podem

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí