Aigües de Barcelona i Sant Joan de Déu col·laboren per atendre les necessitats bàsiques de col·lectius vulnerables arran de la crisi del coronavirus

  0
  40

  Aigües de Barcelona i Sant Joan de Déu han signat un conveni de col·laboració per atendre les primeres necessitats de col·lectius en situació de vulnerabilitat arran de la crisi del coronavirus. El programa, que forma part de la iniciativa solidària Les cares de la vulnerabilitat, d’atenció a l’emergència derivada de la crisi de la covid-19 beneficiarà un total de 290 persones en situació d’extrema fragilitat, amb un paquet d’ajuts mensuals per cobrir les necessitats bàsiques de 100 unitats familiars de l’àrea metropolitana de Barcelona. Els ajuts aniran destinades a la compra d’aliments bàsics no peribles, complements alimentaris per a infants i productes d’higiene bàsics, entre d’altres.

  El coronavirus ha generat una situació d’emergència per a tota la societat. Per aquest motiu, l’Obra Social de Sant Joan de Déu ha iniciat el programa ‘Les cares de la vulnerabilitat’, un paraigües que uneix tots els centres de Sant Joan de Déu amb un objectiu comú: fer front a les noves realitats sorgides de la crisi de la covid-19 en àmbits com les primeres necessitats, el benestar emocional, la construcció de la nova normalitat i la recerca biomèdica.

  El Director de l’Obra Social de Sant Joan de Déu, Oriol Bota, ha assenyalat que “col·laboracions d’aquest tipus són fonamentals en moments de crisi com aquests, no només per pal·liar els efectes més immediats sinó per afrontar el futur incert que viuran totes les persones que viuen situacions de vulnerabilitat. Per nosaltres és molt important treballar al costat d’organitzacions compromeses com Aigües de Barcelona”. Per la seva banda, el director general d’Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero, ha afirmat que “és moment d’unir esforços i treballar junts. Per això, busquem acords que permetin millorar la qualitat de vida de les persones i posar les bases per a un futur més sostenible. Estem convençuts que només amb la col·laboració de tots els implicats aconseguirem superar aquests moments tan complexos”.

  En el cas de la col·laboració amb Aigües de Barcelona, el repte és garantir la llar, l’alimentació i la higiene de totes aquelles persones amb pocs recursos a les quals s’atén des dels diferents centres de Sant Joan de Déu. Per aquesta raó, es treballa per subministrar productes d’alimentació, d’higiene personal i de neteja de la llar, roba, jocs i ajudes per a un habitatge digne (ajuts per al pagament dels subministraments, lloguer, etc.) a unitats familiars de l’area metropolitana de Barcelona.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí