Així és l’Open Arms Uno, l’imponent nou vaixell de rescat d’Open Arms

  0
  Així és l'Open Arms Uno, l'imponent nou vaixell de rescat d'Open Arms
  Així és l'Open Arms Uno, l'imponent nou vaixell de rescat d'Open Arms

  Open Arms, ONG amb seu a Badalona especialitzada en el rescat de migrants i refugiats al Mediterrani, està d’estrena. Des de principis de novembre disposa d’un nou vaixell de rescat: l’Open Arms Uno. Es tracta de l’embarcació més gran que mai ha tingut l’ONG i suposa un impuls enorme per continuar duent a terme la tasca humanitària de rescatar migrants que naufraguen al mar. El vaixell té 67 metres, pot acollir 300 persones rescatades i disposa de 26 llits hospitalaris.

  Aquest nou vaixell respon a la necessitat de tenir una nau més potent i gran per “afrontar amb més seguretat les missions al mar davant les creixents dificultats a les quals ens enfrontem”. I de donar suport i, en el seu moment, substituir el remolcador Open Arms que va iniciar les activitats de rescat el 2017.

  El vaixell Open Arms Uno ha estat cedit pel director de cinema i filantrop argentí Enrique Piñeyro, estret col·laborador de l’ONG a través de l’organització Solidaire.

  Helicòpter i llanxes

  L’Open Arms Uno té una infraestructura espectacular. Compta amb una coberta de 353 metres quadrats on hi pot aterrar un helicòpter en cas d’emergència i evacuació. A més, l’embarcació durà a bord un total de quatre llanxes ràpides per fer els rescats. Es va construir el 2000 a Noruega i té un tonatge quatre vegades superior al de l’antic remolcador Open Arms.

  Cal recordar que el vell remolcador ha fet l’equivalent a dues voltes al món i ha rescatat més de 7.300 persones. Segons Open Arms, el nou vaixell permetrà “arribar més ràpid a les zones de rescat, ajudarà a protegir la vida de més persones en dificultat i ser més eficaços en la defensa dels drets humans dels més vulnerables”.

  Segons cita l’ONG, l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) calcula que aquest any més de 1.555 de persones han perdut la vida al Mediterrani intentant arribar a Europa.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí