Ajuntament i Endesa lluitaran contra el frau elèctric

  0
  42

  L’Ajuntament de Badalona, mitjançant l’alcalde Álex Pastor i el regidor Rubèn Guijarro, ha mantingut una reunió amb responsables de la companyia Endesa a Catalunya per tal d’abordar aspectes relacionats amb el sobre consum elèctric i els possibles casos de frau en determinats punts de la ciutat.

  En aquesta trobada Endesa s’ha compromès a facilitar un informe, segmentat per barris, sobre els casos de frau detectats en aquests darrers anys, així com un mapa actualitzat de consum elèctric per tal de detectar els possibles casos de frau avui dia. Amb aquestes dades el govern municipal vol identificar les zones i els barris on hi puguin haver més casos de llum punxada, i estudiar d’aquesta manera ele diferents casos.

  A partir del pròxim dilluns es formarà una comissió integrada per tècnics municipals i d’Endesa per tal d’analitzar les dades aportades per la companyia, a partir de les quals, l’alcalde, Álex Pastor, convocarà de forma extraordinària la Junta Local de Seguretat, per tal de demanar col·laboració a les forces de seguretat en els casos que es detectin frau o activitats il·legals que puguin generar inseguretat, com la situació el passat en el tràgic incendi de Sant Roc.

  Pastor ha volgut remarcar que el primer objectiu serà “determinar a quina realitat respon cadascun dels casos” L’alcalde ha assegurat que en els casos de vulnerabilitat detectats per Serveis Socials i que tinguin la situació regularitzada, “quedaran automàticament protegits de qualsevol interrupció del subministrament elèctric”. En els casos de detecció de frau per activitats il·legals, Pastor ha assegurat que “s’actuarà amb determinació i totes les eines que estiguin al nostre abast per fer front als casos que generin inseguretat a la ciutadania”, matisant que “associar tots els casos de punxada de llum a l’ocupació és un acte irresponsable que no correspon amb la realitat”

  En aquesta reunió també s’ha acordat que Endesa instal·larà uns dispositius que reduiran l’afectació a clients per motius de sobrecàrrega, atorgant d’aquesta manera una major seguretat. Pel que fa als afectats per l’incendi del passat dissabte, Endesa ha assegurat que no facturarà cap mena d’import, facilitant l’alta del subministrament en els habitatges provisionals destinats a les famílies desallotjades

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí