Ajuntament i Penya exploren vies alternatives davant les dificultats de compra de Mas Ram

  0
  55
  DSC_0276.JPG

  17/11/2017 – L'adquisició del complex esportiu seria complicada d'executar però el compromís d'assegura la viabilitat del club és ferm.

  A les portes de finals d'any, el capítol entre l'Ajuntament de Badalona i el Club Joventut per garantir la viabilitat econòmica de l'entitat esportiva no sembla acabar de trobar una sortida efectiva i satisfactòria. Tot i que el mes de març el foc de la crisi verd-i-negre s'apagava (o es calmava, almenys) amb el compromís del govern i l'alcaldessa de comprar el complex esportiu de Mas Ram, l'operació perd força més de mig any després.

   

  Ajuntament i club mantenen un diàleg constant i fluid que intenta cercar altres solucions als problemes econòmics de l'entitat esportiva, més enllà de la compra pública del complex esportiu de Mas Ram. El moviment seria complex administrativament en tant que s'ha de justificar l'interès públic d'una adquisició que pujaria als 2 milions d'euros, segons diferents auditories. Per això l'executiu va encarregar el mes de maig, després d'aprovar-ho en Ple, l'elaboració d'informes tècnics i jurídics per plasmar quina és la situació i quines vies es poden emprendre per executar la compra.

   

  Segons fonts del govern, els informes ja estarien pràcticament completats i no són gens favorables a la principal proposta per garantir la viabilitat econòmica de la Penya: l'adquisició de prop del 90% de les accions de Mas Ram. Diferents fonts apunten que, tal i com ja es temia fa uns mesos, la justificació de l'interès públic de l'operació és molt difícil. Un obstacle que s'afegeix a la inversió complementària que l'Ajuntament hauria de fer per posar al dia les instal·lacions i adaptar-les a les seves necessitats, gens menyspreable. Encara que l'opció continua sobre la taula, tot sembla indicar que, a dia d'avui, és més probable que s'hagi de descartar que no pas que arribi a ser una realitat.

   

  Així estan les coses, almenys pel moment i a curt termini. Un curt termini que és cabdal perquè el Joventut pugui sortir endavant i complir amb les seves obligacions. És per això que s'han intensificat darrerament els contactes amb l'objectiu de trobar una altra sortida. Des d'ambdues parts existeix un convenciment inequívoc que s'arribarà a bon port i la relació entre el govern i la nova junta del club és molt cordial i fluida, segons diferents fonts.

   

  En aquest sentit, la possibilitat de reforçar la idea del patrocini de la ciutat a través del Joventut agafa molta força. Una via que ja es va acordar fa mesos per tal de canalitzar el deute que el club té en concepte de pagament d'IBI de l'Olímpic. I que es podria ampliar per eixugar bona part del deute que la Penya volia fer desaparèixer amb la venta de Mas Ram. En qualsevol cas, tant club com Consistori es mostren molt hermètics i prudents davant la delicadesa de la situació.

   

  Des de l'oposició no han tingut cap informació nova sobre l'evolució d'una de les qüestions més sonades de la ciutat el darrer any. El govern va elevar a Ple la incoació d'un estudi per justificar la compra de Mas Ram, per buscar una unanimitat política que no va trobar. Sense vots en contra però amb les abstencions de PP i Ciutadans, es va donar el tret de sortida a l'elaboració d'un informe les conclusions del qual podrien presentar-se properament.