Al carrer i sense maquinària: el cas d’una cerveseria artesana de Badalona

  0
  63

  Catalan Brewery és una marca productora de cervesa artesana que el 2017 es va instal·lar a Can Ribó, creant una fàbrica de producció artesanal i un bar. A causa de la pandèmia, el negoci va patir per fer front al lloguer de la nau industrial i aquestes dificultats s’han transformat ara en un escenari encara més complicat. Segons explicaven la passada setmana els mateixos propietaris del negoci, Joan Saperas i Manuel Aguilar, la propietat de la nau els ha deixat al carrer i sense la possibilitat de recuperar tota la seva maquinària, valorada en més de 800.000 euros.

  Segons Saperas i Aguilar, Catalan Brewery va arribar a acumular més de 30.000 euros de deute en concepte de lloguer, però en van retornar 14.000 després d’arribar a un acord amb la propietat i de començar a vendre cervesa a una gran superfície. El pla era tornar a pagar el lloguer amb un recàrrec pel deute pendent, però l’acord verbal al qual es va arribar mai es va traslladar sobre el paper, tal com han traslladat Joan Saperas i Manuel Aguilar.

  Un inversor

  Catalan Brewery inclús disposa d’un inversor que ha de donar viabilitat a l’empresa i la marca ho va fer saber a la propietat de la nau industrial el passat estiu. Catalan Brewery volia començar de zero i, després de moltes negociacions amb advocats, sembla que s’arriba a un acord que, finalment, es trenca un dia abans que els empresaris creadors de cervesa artesana hagin d’abandonar la nau.

  Segons Joan Saperas i Manuel Aguilar, la propietat ha canviat el pany de la nau i ara no poden recuperar tota la maquinària de producció de cervesa. En una intervenció al Badalona Matí, inclús van comentar que la propietat els demanava una suma important de diners per donar-los accés a la fàbrica per tal de recuperar les màquines. La marca de cervesa ha enviat un escrit al jutjat per gaudir d’un marge de 10 dies per marxar.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí