Al Prat se li escapa un duel ajustat contra el Leyma (76-81)

0
    29

09/04/2017 – Els potablaves podrien haver deixat la salvació a la LEB Or mig segellada, tot i que encara la continuen tenint força encarrilada.

Tres partits per jugar i dues victòries de marge amb el descens i amb average particular guanyat. Aquest és el guió amb el qual compta el CB Prat (11/20) per afrontar les últimes tres cites del calendari a la LEB Or.

Als potablaves els toca jugar diumenge vinent (12:15h) a la pista del cuer, el Marín, i en cas de derrotar-lo tindran l’average particular guanyat amb els tres últims classificats del campionat: els gallecs, el Calzados Robusta i el Magia Huesca. Sumant un triomf més, doncs, el vinculat de la Penya podria pràcticament respirar tranquil.

Ahir contra el Leyma es va perdre una bona oportunitat de deixar els deures fets, ja que el Prat va tenir opcions de competir pel triomf fins als darrers segons. Al Joan Busquets es viuria un duel de triples: 13 anotats pels locals i 10 pel Corunya.

Mentre López-Arostegui (19 punts), Ortega (20) i Forcada (17) lideraven les operacions pratenques, Monagna (18) i Johnson (20) esdevindrien les referències visitants.

El primer quart es convertiria en una exhibició ofensiva d’Ortega, autor de 10 dels 22 punts convertits pel Prat (22-17(). Dos triples de Monaghan i el poder interior de Rowley farien reaccionar el Leyma amb un parcial de 0 a 10 (25-30), tot i que l’aparició de López-Arostegui tornaria a deixar el Prat amb la iniciativa al descans (44-41).

En la represa, catalans i gallecs escalfarien el canell des de la línia exterior i això faria que el matx es mantingués molt igualat (57-58). El Leyma, però, oferiria un rendiment superior a l’inici de l’últim període gràcies a l’empenta de Rowley (57-65) i obligaria Roberto Sánchez a aturar el cronòmetre en dues ocasions (61-72).

El vinculat de la Penya arribaria a situar-se a tres punts de l’empat (69-72), però dos triples errats en l’últim minut restarien totes les opcions de victòria al CB Prat (76-81). Ara caldrà acabar de segellar la salvació a domicili.