Albert Sàbat, fill pròdig de la terra dels ascensos

  0
  DSC_0209.JPG

  04/09/2015 – El base de Llagostera afronta amb més ganes que mai l’inici de la seva aventura al FIATC Joventut, després de molts anys destacant a la LEB Or.

   

  Categoria nova, vestidor nou i ciutat nova. Com ha viscut Albert Sàbat els seus primers dies a Badalona?

   

  La veritat és que molt bé. Tant a l’Ousma com a mi ens han rebut de forma espectacular. Al vestidor hi ha molt bon ambient i es nota la bona dinàmica que hi va haver l’any passat. Penso que s’està intentant contagiar-ho als nous per mirar de repetir-ho. Estic molt content d’estar aquí.

   

  En aquests primers dies, les teves expectatives s’han vist superades?

   

  Bé, jo tenia bones expectatives abans de venir. Sabia que el FIATC Joventut era un gran club, amb molta història, i sé que la temporada passada es va fer una gran feina. Però fins que no aterres, no t’adones de la seva grandesa. Hi ha molta professionalitat, tant al club com al vestidor.

   

  L’entorn també està acompanyant? Et sents còmode a Badalona?

   

  Fa pocs dies que sóc aquí, però ja he notat la gran afició que hi ha pel bàsquet. Es nota que Badalona és el bressol. Es viu molt per aquest esport i sempre pots veure nens pel pavelló entrenant i inclús veient-nos entrenar a nosaltres.

   

  A banda de jugar a l’ACB, poder estar a prop de casa també té un valor afegit?

   

  El més important és poder fitxar per un club com la Penya i estar a la Lliga Endesa. Estar a prop de casa? Home, doncs és un afegit més que té valor, però per mi pertànyer a un club com el FIATC Joventut suposava fer un pas clau en la meva carrera. Això és el més important.

   

  Ets un dels pocs jugadors que aquesta temporada farà el salt de la LEB Or cap a l’ACB. Per què creus que els clubs no aposten més pels nacionals de la LEB?

   

  Primer de tot, és molt negatiu que els clubs que pugen de categoria no puguin disputar la Lliga Endesa. Crec que si aquests clubs tinguessin l’oportunitat de competir a l’ACB, molts dels jugadors que van aconseguir l’ascens tindrien la seva oportunitat, perquè després d’un ascens el més normal és mantenir el bloc. Potser sí que necessitem que els clubs ACB apostin més pels jugadors de la LEB. En molts casos s’ha demostrat que hi ha molts jugadors vàlids. Bases com Calderón o Prigioni van jugar a la LEB.

   

  Aquest any estàs motivat per demostrar que mereixes aquesta oportunitat?

   

  Bé, no tant per demostra-ho als altres, sinó per demostrar-me a mi mateix que sóc vàlid per jugar a l’ACB. Durant els últims quatre anys havia aconseguit l’ascens i mai m’hi havia pogut quedar. He treballat molt per arribar fins aquí i ara només vull agrair l’oportunitat amb esforç en el dia a dia.

   

  Sent ja jugador del Melilla, el FIATC Joventut reclama el teu fitxatge. Què vas sentir quan vas saber de l’interès de la Penya per tenir-te a l’equip?

   

  Vaig tenir sensacions contradictòries. Quan el meu agent em va trucar i m’ho va explicar em vaig posar molt content, però per altra banda patia perquè no sabia si podria sortir de Melilla. Per sort tot es va poder solucionar.

   

  Ja és casualitat que el club que t’ha obert de nou les portes de l’ACB sigui el que més explota la teva millor arma: el triple…

   

  La veritat és que ja ho havia comentat en entrevistes anteriors. Penso que el FIATC Joventut és el millor lloc on podia anar a parar. No només per l’estructura del club, sinó per la filosofia que està defensant durant les últimes temporades. Vaig parlar per telèfon amb en Salva i em va transmetre que jo podia encaixar molt bé dins de l’estil de joc. Jugarem ràpid i tirarem bastant de tres, tot i que he de treballar perquè l’equip farà més coses i he d’estar al nivell.

   

  Quina lliçó has après al llarg dels últims quatre anys, on sempre has aconseguit l’ascens a la Lliga Endesa i mai l’has pogut gaudir?

   

  Quan et guanyes les coses i no les pots fer sempre et quedes decebut, però jo sempre mirava de tornar a intentar-ho. Sempre he estat ambiciós i he encarat les temporades amb l’objectiu molt clar. Per sort sempre he anat repetint els ascensos. La lliçó que trec de tot plegat és que, si no abaixes els braços, les coses arriben.

   

  La veritat és que a Llagostera això de pujar de categoria ho teniu molt clar…

   

  Sí (riu). Ara el futbol està molt de moda allà. Hem pujat set categories en deu anys o una bestiesa de l’estil.

   

  L’Albert Sàbat és futboler?

   

  La veritat és que m’agrada. Ara que el Llagostera està a Segona Divisió aprofito per seguir-lo i sempre que sóc al poble intento anar a l’estadi a veure’ls jugar.

   

  Després de molts anys a la LEB Or, a partir de l’octubre faràs una espècie de segon debut a la Lliga Endesa. Serà una experiència diferent?

   

  Home, la primera vegada que vaig debutar era molt jove. Tenia 19 o 20 anys i feia de tercer base del Casademont. No tenia tanta responsabilitat com ara. Penso que ara estic més ben preparat, perquè he estat molts anys fora lluitant per objectius ambiciosos a la LEB.

   

  Tal com està la LEB ara mateix, arribar a un club ACB li aporta al jugador més marge per treballar amb tranquil·litat?

   

  Jo sóc un jugador ambiciós. No vinc aquí a complir i res més. Intentaré treballar al màxim dia a dia i fer l’equip millori sense relaxar-me en cap moment. Sé que he fet un pas important, però vull continuar creixent.

   

  Ja per acabar. Què esperes d’aquesta temporada al FIATC Joventut i quin paper creus que tindran els joves de la plantilla?

   

  Seria molt maco repetir els èxits de l’any passat, tot i que és difícil. Hi ha una gran pinya al vestidor i això serà molt important. Espero poder guanyar molts partits i que els joves amb talent que tenim ens continuïn ajudant. Tant ells com els veterans estan mostrant moltes ganes perquè tothom s’acobli i això és bàsic per fer un bon paper.