Albiol carrega sobre el regidor trànsfuga tota la culpa del nou cas d’obres irregulars

  0
  ple.JPG

  23/01/2013 – El govern també va atacar i posar en dubte ahir l'empresa que reclama els 213.000 euros, Demon Engineering; l'oposició no es creu les explicacions del PP i l'edil no adscrit, David Gómez, insisteix que hi ha altres regidors de govern implicats.

  El govern municipal carrega tota la responsabilitat del darrer cas d’obres irregulars a la ciutat sobre l’exmembre del PP, David Gómez, i l’oposició renega de la versió oficial. Aquesta és la primera conclusió que s’extreu del Ple extraordinari celebrat ahir al matí a l’ajuntament de Badalona, sol·licitat per PSC, CiU i ICV-EUiA amb l’objectiu de rebre explicacions sobre els 37 treballs pels que la constructora Demon Engineering demana al consistori 213.000 euros i dels que l’executiu diu no saber-ne res.

   

  La regidora de Govern, Maritxu Hervás, va apuntar Gómez com “únic interlocutor” amb l’empresa, segons va llegir en uns suposats mails del propi regidor tránsfuga, i contractador “ilícit” de tots els treballs. Hervás etzibà que “no es pagarà mai una sola factura”, va dir que “l’únic responsable” de tota la trama no s’hauria d’asseure més al saló de plens i demanà disculpes per la seva “estafa a la ciutat”. L’alcalde Garcia Albiol fou més contundent i expressà la “desgràcia d’asseure a una persona indigna al Ple”. Albiol va subratllat que tots els treballs es van realitzar en 10 espais de la ciutat i que, a excepció “de 2 o 3”, tots estaven sota la competència de Gómez.

   

  D’altra banda, el govern també assegurà que el NIF que Demon Engineering presenta a les factures “és fals”, que l’empresa “no ha presentat mai el seu informe anual” i que el seu “objecte social és vendre sabates”. En referència a la factura que registra les obres a la direcció particular de l’excoordinadora de La Salut, cessada divendres arran d’esclatar aquest nou cas, Garcia Albiol argumentà ahir que es tracta d’una falsificació. Segons el batlle ‘popular’, la constructora ha intentat cobrar els treballs al carrer Pablo Iglesias per valor de 13.000 euros tan a l’Ajuntament com a la casa d’assegurances de Julia Sánchez i el seu marit; el cap del govern manté que la factura en qüestió, que inclou el concepte de “manteniment de la via pública”, estava segellada per la Regidoria de Salut, relativa a Gómez, a “esquenes de tècnics i Ajuntament”, però no entrada al registre. Albiol explica que ja s’està fent una auditoria de totes les obres irregulars a la ciutat i no descarta prendre mesures legals més enllà de l’Oficina Antifrau.

   

  L’edil no adscrit, David Gómez, respon que ell “mai” ha segellat la factura dels treballs a casa de l’excoordinadora i assegura que l’empresa no ha emés cap doble factura. Així mateix, destaca que alguns dels mails amb els que ahir se’l va incriminar són falsos. Gómez va admetre que ha “encarregat aquestes obres, però per odre” d’altres membres del govern. “Vostè sap de què va tot això”, exclamà ahir a l’alcalde. Per la seva part, des de Demon Engineering insisteixin en la legalitat de tots els seus treballs, es mostren prudents i estan estudiant judicialment i la situació.

   

  En conjunt, l’oposició va mostrar la seva incredulitat davant les explicacions i va afirmar que Badalona haurà d’acabar pagant “bona part d’això”. El president d’ICV-EUiA, Carles Sagués, no creu possible que ningú sapigués res de tots els treballs i que hagin tardat un any en adonar-se’n. “Com es pot fer tant malament?!”, exlamava indignat l’ecosocialista, que demanà la dimissió de Garcia Albiol.

   

  El líder de CiU, Ferran Falcó, considera que els estan “enredant” i que “només es busquen responsabilitats quan les coses surten a la premsa”. El convergent creu que el cas “s’haurà de dirimir als jutjats”, perquè, després de les acusacions, diu, “Demon es defensarà” i el govern haurà d’assumir-ho. “Que tinguin sort”, conclogué Falcó.

   

  El president del PSC, Jordi Serra, va subratllar ahir que l’executiu local no va dir “la veritat” en el primer cas d’obres irregulars i això afegeix “encara més dubtes”. Segons el socialista, “si les obres s’han fet, s’hauran d’acabar pagant”. Serra va qualificar de “desgavell” el govern del PP i reafirmà la necessitat de plantejar una “alternativa” que es faci amb l’alcaldia.