Alè de l’Olímpic i esforç verd-i-negre amb derrota (77-83)

0
    19

El Joventut va estrenar la sèrie de semifinals a l’Olímpic amb una derrota davant el FC Barcelona. El conjunt blaugrana va liderar el marcador durant tot el partit, amb un Joventut treballat fins al final, però sempre a remolc i sense culminar la remuntada en cap moment.

El partit a l’Olímpic no va començar gaire bé per al conjunt de Carles Duran. L’encert sota cistella del Barça va contrarestar amb el desencert verd-i-negre (2-9). Pau Ribas va avivar els 10.100 aficionats que van donar suport al Joventut (5-9), però la Penya va desaprofitar  molts tirs alliberats (7-13).

La tònica abans de concloure el primer quart es va mantenir a favor del conjunt de  Jasikevicius i Laprovittola liderant l’equip blaugrana (11-21).

Amb Ribas i Tomic al capdavant, el Joventut va reduir la diferència a una mínima de tres punts (25-28) i el Joventut començava a millorar els registres sota cistella i també en el rebot defensiu. Parcial 14-7 i la Penya que s’apropava encara més al marcador (29-30).

L’encert exterior del Barça va ser el gran maldecap badaloní, sense poder aturar però, sobre tot, sense poder anivellar per capgirar el marcador i mantenir el partit anivellat (29-36). Màxima visitant blaugrana amb un parcial 7-10 (36-46). La Penya havia de començar a intentar i ficar triples.

La represa a l’Olímpic va començar positiva per al Joventut. La diferència tornava a reduir-se per sota dels deu punts (40-48), però s’havia de fer un pas endavant i no desaprofitar els tirs lliures. Poc més de dos minuts de tercer quart i el Barça ja acumulava 4 faltes d’equip. Un triple de Willis tornava a fer embogir l’Olímpic i la Penya hi creia en la remuntada i la victòria (43-48).

Guillem Vives va poder reduir la diferència a un punt, però el seu intent des de la línia de 6,75 no va entrar (46-50). Qui no va desaprofitar els seus tirs va ser Derek Willis, el gran protagonista del tercer període amb dos triples decisius que mantenien la Penya amb opcions de capgirar el marcador (53-57).

Però la realitat del quart anterior es va tornar a repetir. Tot i tancar Ferran Bassas el tercer temps amb un triple (56-61), el Barça tornava a reaccionar i la Penya no aprofitava el tir exterior. Parcial 0-5 als primers instants del darrer quart (56-66) i +10 blaugrana.

Tot i les reaccions verd-i-negres, la remuntada es mantenia a tocar en tot moment (65-70). Molt a prop, però alhora molt lluny. Mirotic, amb un triple a tres minuts de la conclusió, sentenciava l’enfrontament (65-75) i la victòria a favor del FC Barcelona l’arrodonia Calathes amb un triple inversemblant (77-83).

Aquest divendres (21h), novament a l’Olímpic, quart partit de la sèrie a Badalona per anivellar l’eliminatòria i forçar el cinquè i darrer enfrontament diumenge al Palau (12:30h).