Alerta veïnal per una possible estafa de revisors de gas

  0
  estafa.jpg

  22/02/2014 – Diferents comunitats i associacions de veïns han alertat aquesta setmana de la presència a la ciutat d’una companyia que anava picant porta per porta amb la intenció de fer una revisió del gas i cobrar pel treball.

  Va començar dilluns al barri de Can Claris. L’AVV va ser alertada, a través de diferents persones i comunitats, d’una companyia que anava picant porta per porta amb la intenció de fer una revisió en nom de Gas Natural i cobrar pel treball. L’entitat veïnal va contactar amb Gas Natural, que va confirmar que no hi havia cap procés de revisions en marxa a la zona, que no era una empresa subcontractada però que tampoc podien fer res per impedir-ho o denunciar-ho. Finalment, l’AVV va recórrer tot el barri per penjar a les comunitats de veïns un avís (foto). Gas Natural Fenosa, que s’ha desvinculat completament d’aquesta companyia, indica que les visites s’avisen amb antel·lació i mitjançant una carta personal, i que el cobrament del servei es realitza a través de la factura ordinària, i no en metàl·lic després de la revisió.

   

  Durant els dies posteriors, la presència de la companyia dels suposats revisors s’ha estès a altres zones de la ciutat, com Sant Roc, Llefià o La Salut, i així ha quedat palès a les xarxes socials a través de diferents ciutadans. Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Badalona han explicat que ja s’han perseguit bandes per estafes d’aquest estil anteriorment. Dimecres van confirmar a aquest diari que algun veí podria haver interposat aquests dies una denúncia i que, de ser així, s’investigarà el cas.

   

  Des de la regidoria de Seguretat han apuntat que la Guàrdia Urbana ha identificat treballadors de la companyia en qüestió i asseguren que es tracta d’una empresa legal que intenta aconseguir contractes de manteniment. No obstant, diuen, ho fan sota una aparença molt semblant a la de Gas Natural. “Pot donar lloc a un engany; és una argúcia legal i els hi hem demanat que abandonin la ciutat. També hem avisat Gas Natural perquè prengui mesures legals, si s’escauen”, relata el regidor Miguel Jurado.