Altercat electoral entre ERC i l’Ajuntament per l’encesa de llums de Nadal

  0
  46
  ENCESA LLUMS.jpg

  24/11/2012 – La formació política va denunciar ahir davant la Junta Electoral que l'acte d'encesa de llums de Nadal d'avui altera la jornada de reflexió; la junta de l'àrea de Barcelona va desestimar els arguments d'Esquerra.

  Esquerra Republicana de Catalunya a Badalona va presentar ahir davant la Junta Electoral de Zona de Barcelona una denúncia contra l’Ajuntament de Badalona per l’encesa de l’enllumenat de Nadal d’avui, que interpreten com un acte de propaganda institucional durant la jornada de reflexió.

  La formació política considera que aquesta activitat “vulnera clarament l’article 50 de la LOREG, així com diverses resolucions de la Junta Electoral Central referides a circumstàncies molt similars”. “Cap administració, i molt menys un Ajuntament, pot convocar actes de manifesta publicitat institucional durant una campanya electoral i, encara menys, durant la jornada de reflexió”.

   

   
  Esquerra Republicana de Catalunya considera que aquests actes han estat previstos amb tota la intencionalitat per part del govern municipal, amb l’agreujant que dos membres del propi govern, inclòs el propi alcalde, són candidats en aquestes eleccions.
   

   

  Hores després, però, l’acte va ser autoritzat per la Junta Electoral, en considerar que “la inauguració de la il•luminació de Nadal respon a una tradició mantinguda durant molt de temps, sense que la celebració de l’inici d’una temporada festiva tan important com la nadalenca es pugui interpretar com res més que una manifestació del sentir popular”. La Junta considera que l’Ajuntament organitza l’acte “certament dins del termini de propaganda electoral, però dins dels límits de la seva discrecionalitat i sense que en principi impliqui una invitació al vot en determinat sentit, sinó el compliment d’una exigència tradicional”.

   

  La tercera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona, Maritxu Hervás, va qualificar de “lamentable” aquest episodi i va recriminar a ERC “que hagi intentat impedir un acte de ciutat que és simplement per al gaudi de la ciutadania”.