Alumnes i mestres badalonins descobreixen la singularitat de Can Solei i Ca l’Arnús

  0
  Ca l'Arnús - nens.JPG

  06/06/2013 – Ajuntament i Àrea Metropolitana presenten un projecte pensat perquè les escoles de Badalona sapiguin idenfiticar les espècies vegetals que existeixen als parcs badalonins.

  Ahir, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, va tenir lloc la presentació de l’activitat educativa i el dossier educatiu La vegetació singular del parc de Can Solei i de Ca l’Arnús, amb alumnes de 3r i 4rt de primària de les escoles Artur Martorell, Lola Anglada i Salvador Espriu.

   

  L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en col·laboració amb l’Ajuntament de Badalona, està duent a terme el ‘Projecte educatiu de vegetació singular al Parc de Can Solei i Ca l’Arnús’, un conjunt d’activitats adreçades principalment a les escoles, pensades perquè els alumnes, amb l’ajuda dels seus mestres, adquireixin un bon coneixement sobre algunes de les espècies vegetals de gran valor que tenen prop de casa.

   

  L’activitat va acompanyada d’uns dossiers educatius especialment dissenyatsi pensats específicament per als nens i nenes de 4rt de primària; els dóna informacions i pistes per a la seva descoberta de 10 espècies vegetals diferents. També conté alguns exercicis que han de completar.

   

  El segon dossier, el dossier del mestre, suposa una eina molt útil als docents a l’hora de guiar els seus alumnes en el seu Itinerari educatiu de la vegetació singular. Conté les estratègies i consells pedagògics per aconseguir que en treguin el màxim profit. En el cas de grups escolars de centres Badalona, els mestres poden guiar la visita ells mateixos, i també tenen l’opció de contractar un educador ambiental per aquesta tasca, facilitat per l’AMB.

   

  Mitjançant l’activitat, els alumnes també prenen consciència dels sistemes integrals de gestió dels parcs que l’AMB porta a terme en col·laboració amb els ajuntaments, i que inclouen en molts casos el disseny i construcció del parc, el manteniment de vegetació, mobiliari, equipament i instal·lacions d’aigua, llum i drenatge, així com les obres de millora i el control de qualitat.