Amb la mel als llavis (71-69)

0
    42
    1617_TZA-JOV (27).JPG

16/04/2017 – El Divina Seguros Joventut cedeix al Príncipe Felipe contra el Tecnyconta Saragossa desaprofitant la possessió per guanyar.

Un nou final ajustat que s’escapa i ja en són molts. Després de l’explosió de joia que va suposar vèncer l’Herbalife, el Divina Seguros Joventut (9/19) tornaria a la dinàmica de la derrota en la seva visita al Príncipe Felipe. El Tecnyconta Saragossa (9/19) es jugava la vida contra els verd-i-negres i, malgrat no fer un bon partit, sabria gestionar millor els minuts finals del matx per acabar imposant-se.

Salvar l’average particular actuaria de consol a les files badalonines, tot i que el més important no es podria assolir. La Penya obria l’encontre liderada pels triples de Vidal i Sàbat (10-16) i controlat el ritme de joc davant un Saragossa nerviós (19-20).

L’aparició de Jelovac, comodí dels aragonesos malgrat estar assegut durant molts minuts a la banqueta, faria reaccionar el bloc de Luis Guil (23-20) i amb la tercera personal de Jordan el domini del matx semblava canviar de camp.

Controlat el rebot i aprofitant alguna situació oberta d’Abalde, el Divina Seguros arribaria al descans totalment ficat (41-39), tot i que seria en la represa quan viuria la seva situació més propicia.

Treballant en defensa i encadenant triples de Sàbat i Bogdanovic, els verd-i-negres durien el Saragossa a prop de la desesperació (46-53), però llavors Jelovac tornaria a entrar a escena (53-55). L’actuació de l’aler pivot (22 punts o 5/6 en triples) seria decisiva pel Tecnyconta, ja que, en el moment de més tensió, el líder de l’atac local assumiria la responsabilitat.

Després que el Divina desaprofités el fet d’estar amb només una falta mancant cinc minuts, els badalonins veien com Jelovac clavava un triple precipitat que els posava contra les cordes (71-67). Abalde responia des de sota el cèrcol per acostar la Penya, just abans de l’arribada de l’acció decisiva (71-69).

Els visitants recuperaven la possessió per gaudir de l’opció de guanyar el partit, però en 20 segons no serien capaços de traçar un atac fiable. Abalde deixaria escapar un tir obert i l’equip d’Ocampo acabaria buscant l’opció de Jordan per dins. El resultat seria desfavorable: llançament errat i derrota verd-i-negra. El Divina (9/19) dormirà en tretzè lloc i amb només un partit de marge amb la zona de descens. Tocarà continuar patint.

La reacció del vestidor

Ocampo: “No hem fet el que hem preparat en l’última jugada, però penso que la clau de la derrota no ha estat aquí. Hem concedit tres safates tenint només una falta d’equip en l’últim quart”.

Ocampo: “És evident que no s’ha pogut fer un pas important, però ara no és el moment de descompondre’ns. La realitat és que durant el partit hem llançat l’avantatge que hem tingut a les escombraries. Ara la clau és mantenir la calma i jugar amb intel·ligència”.

Fitxa tècnica

Tecnyconta Saragossa (71): Bellas (11), Gecevicius (-), Benzing (10), Fotu (11), Norel (6), Juskevicius (2), Garcia (4), Servera (-), Knight (5) i Jelovac (22).

Divina Seguros Joventut (69): Smith (-), Sàbat (10), Vidal (9), Bogdanovic (8), Jordan (11), Dimitrijevic (-), Abalde (12), Ventura (-), Gielo (9) i Stutz (10).

Parcials: 19-20 / 22-19 / 12-16 / 18-14

Rebots: Fotu (6) / Abalde (11)

Assistències: Bellas (4) / Sàbat i Vidal (4)

Incidències: partit corresponent a la 29ª jornada de la Liga Endesa disputat al Pavelló Príncipe Felipe davant 6.891 espectadors.