Anna Cruz es corona a l’Eurobasket de Sèrbia

0
    50
    Nevado / FEB

La jugadora badalonina Anna Cruz s’ha proclamat campiona l’Eurobasket de Sèrbia amb Espanya. L’escorta de Badalona s’ha penjat el seu segon or europeu de forma consecutiva després de superar França en la gran final de Belgrad (86-66).

Anna Cruz va assolir la seva primera medalla d’or en categoria absoluta l’any 2017. Des que es va estrenar com a internacional amb la selecció nacional a l’Eurobasket de Letònia 2009, l’exterior de Badalona havia perseguit el somni de regnar en un europeu i ja ho ha aconseguit en dues ocasions.

Als seus 32 anys, la jugadora del Dynamo Kursk segueix completant la seva vitrina particular de títols amb la selecció nacional un any després d’assolir la tercera posició al Mundial Absolut disputat a Tenerife, on el combinat espanyol es va penjar la medalla de bronze.

Pel que fa a aquest Eurobasket, la selecció espanyola dominaria la competició de principi a fi, guanyant cinc dels sis partits del torneig amb una autoritat increïble. La SelFem va debutar a la fase de grups amb una contundent victòria davant Ucraïna (77-95). Contra el Regne Unit (67-59) i Letònia (56-59), el conjunt de Lucas Mondelo es va assegurar la primera posició del seu grup i l’accés invicte cap a la ronda de quarts de final. Després de vèncer Rússia per accedir a la semifinal (78-54), el combinat de Lucas Mondelo es creuava amb el combinat amfitrió, Sèrbia, qui va fer suar de valent l’equip de Cruz fins a pràcticament el darrer minut (71-66) i amb millor versió de la badalonina a la pista: 14 punts, 5 rebots, 3 assistències i 13 de valoració.

A la gran final, Espanya es va citar amb França i es va reeditar la final de l’Eurobasket de l’any 2017 (56-40) i una diferència de vint punts (86-66).

Aquesta medalla d’or converteix Cruz en una de les jugadores amb millor palmarès en la història d’Espanya. La base badalonina és campiona d’Europa de seleccions, plata olímpica, subcampiona del món, bronze al Mundial 2018, campiona de l’Eurolliga i campiona de la WNBA.

Nova etapa a Turquia
    A partir de la pròxima temporada, Cruz iniciarà una nova vida a Turquia després d’oficialitzar-se la seva incorporació al Fernerbahce turc, on s’intentarà construir un bloc per guanyar l’Eurolliga.