Arriba avui la 15a edició del Fòrum TIC Social de Llefià

  0
  68
  llefianet.jpg

  04/07/2015 – La jornada, que es celebrarà a la plaça Trafalgar a partir de les 19h, comptarà amb xerrades, activitats, tallers i presentacions de diferents projectes, alternatives i experiències relacionades amb les noves tecnologies.

  Avui dissabte, 4 de juliol a partir de les 19 hores, es desenvoluparà a la plaça Trafalgar el XV Fòrum TIC Social de Llefià-Badalona, que organitza com cada any LlefiàNet Xarxa Ciutadana amb la col·laboració de diverses entitats, i amb l'edició dels Vespres digitals que consisteixen en xerrades, activitats, tallers i presentacions de diferents projectes, alternatives i experiències relacionades amb les noves tecnologies i la seva vessant social.

   

  Enguany algunes de les temàtiques es desenvoluparan són la presentació de pàgines webs i projectes ciutadans, com l'exemple d'ús de les TIC a l'Associació de Veïns de Bufalà en la seva relació amb el veïnat, el projecte de xarxa solidària Veïns x Veïns de l'AV del Centre, i el projecte Enroda't, consistent en la construcció i presentació dels primers resultats d'un mapa col·laboratiu, lliure i obert amb informació sobre l'accessibilitat i quins obstacles i mancances es poden trobar els veïns amb mobilitat reduïda.

   

  També tindrà cabuda la divulgació d'iniciatives tècniques i comunitàries, com el grup d'usuaris per a la promoció i ús del programa lliure tux.llefia.org, que per exemple brinda suport, ajuda i consells als veïns que comencen amb el programari lliure a la vegada que col·laboren en diferents projectes socials; una xerrada sobre Scratch, un llenguatge de programació adreçat a nens i nens i un taller guifi.net per aprendre com participar des de les nostres cases a la xarxa de telecomunicació mancomunada, lliure, oberta i neutral. I tindrà lloc la primera marató popular d'escaneig de fotografies per a l'Arxiu Històric de Llefià, on els veïns es podran apropar a la plaça Trafalgar durant tota la tarda amb les seves fotografies antigues i realitzar un taller d'escaneig i explicació de com s'incorporen al web arxiu.llefia.org.

   

  D'altra banda, en el transcurs de la jornada es podrà veure l'exposició d'antics ordinadors MSF i, fins i tot, emprar-los i jugar amb ells; es realitzarà l'entrega de premi d'una tablet al guanyador del sortegi de les Festes de Sant Antoni de Llefià, i una recollida d'ordinadors per a la reutilització i reciclatge amb la finalitat de destinar-los a projectes socials. En finalitzar el fòrum es projectarà un vídeo commemoratiu dels 15 anys d'història de LlefiàNet Xarxa Ciutadana.

   

  La jornada té la voluntat d'apropar les noves tecnologies a les associacions, entitats i veïns del barri i de la ciutat, amb l'objectiu d'ésser un espai de trobada que permeti socialitzar experiències i coneixements.