Arriba el festival Blues & Ritmes a Badalona: quatre concerts per a tota la família

  0
  38

  Des d’aquest dissabte, i fins l’1 d’abril el Teatre Margarida Xirgu acollirà quatre concerts amb referents, alguns més veterans i d’altres més actuals, del rock, el blues, el gòspel i el rockabilly. El Blues & Ritmes va ser un dels primers festivals de la península a programar blues i músiques del món. . Eclèctic per definició, el festival dona cabuda a tota mena d’estils, des del soul al blues, passant per l’anomenada world music, amb una atenció a les músiques d’arrels i les sonoritats afroamericanes.

  Amb una llunyana primera edició, l’estiu del 1989 al Parc de Can Solei, i amb el Teatre Zorrilla -i, més tard, el Principal, ara Margarida Xirgu- com a seus del festival des de fa vint anys, el Blues & Ritmes ha brindat un munt de nits memorables. Artistes com Albert King, George Clinton, Booker T & The Mgs, Rosanne Cash o Randy Newman han format part de la història del festival.

  Alejandro Escovedo – 25 de març

  Abans del concert de diumenge, sis anys després del seu debut al Blues & Ritmes, el texà Alejandro Escovedo obrirà el festival aquest dissabte 25 de març a les 20 hores amb un concert a peu dret al Teatre Margarida Xirgu. L’artista no vindrà pas amb la idea de presentar cap nou disc, sinó d’oferir, per primera vegada a Europa i en rigorosa exclusiva per al festival, un espectacle íntegrament dedicat a les cançons d’Ian Hunter, eminència del rock britànic.

  The Harlem Gospel Travelers – 26 de març

  La gran novetat de l’edició del festival d’enguany del festival arriba amb una gran novetat, l’estrena d’un nou format de concert familiar perquè les noves generacions comencin a conèixer tot el ventall de músiques del món que ofereix el Blues & Ritmes. La jove banda de gòspel novaiorquesa The Harlem Gospel Travelers serà l’encarregada de crear l’atmosfera ideal perquè tota la família gaudeixi ballant, cantant i picant de mans la tarda d’aquest diumenge 26 de març a les 18 hores.

  Daisy & Lewis Kitty – 31 de març

  El festival continuarà divendres 31 de març a les 20 hores amb l’actuació dels germans Kitty, Daisy & Lewis, una barreja explosiva de rockabilly, swing, blues, country i rock & roll. Amb aquesta actuació els britànics faran finalment l’esperat concert que el març del 2020 la pandèmia va frustrar.

  North Mississippi Allstars Duo – 1 d’abril

  Dissabte 1 d’abril a les 20 hores es clourà elfestival amb North Mississippi Allstars Duo, el tàndem format pels germansDickinson que venen a presentar el seu tretzè treball Set Sail, nominat alsGrammy 2023 com a millor disc de blues contemporani.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí