Arriba per fi la segona victòria al Centenari

0
    32

26/11/2012 – Sant Andreu i Badalona buscaven la victòria i el partit va ser emocionant. En un duel ple d'alternatives i ocasions, els de Càmara van acabar vencent per 3-1. Gabri, Bueno i Grasa van fer els gols

El dèficit de gols del Badalona fins ahir venia derivat, especialment, de l'escàs encert que els davanters escapulats tenien cara a porteria. En el triomf aconseguit contra el Sant Andreu, els puntes de l'equip van decidir coincidir: tots tres van fer un gol. Gabri primer, Manolo Bueno després i finalment Joan Grasa. Van ser tres gols decisius per aconseguir una victòria determinant i molt necessitada. Ha estat el segon triomf a casa en tota la temporada, després d'una sequera de cinc partits com a local del Badalona empatant o perdent. Ha estat a més la primera vegada en el curs en què el conjunt badaloní encadena dues victòries consecutives, una fita que no es pas fútil, sinó en realitat molt preada i valuosa. Han estat, doncs, tres punts que semblen que poden ser remarcables en el sentit d'un canvi de tendència definitiu. El Badalona s'ha tret de sobre el malefici com a local, guanya de manera regular i supera a rivals de nivell com el Sant Andreu d'ahir. Els signes són de clara ascendència, de millora col·lectiva i individual i les perspectives no poden ser més que optimistes. Però sempre amb cautela.

Els dos entrenadors dibuixaven d'entrada dos esquemes similars. Amb dos mig centres, dos homes a banda i dos davanters molt diferents entre sí. Manolo Bueno per part local i Edgar pels visitants eren les referències, els encarregats de fixar als centrals, rebre les pilotes llargues i obrir espais. Espais que havien de ser aprofitats pels dos puntes més dinàmics, Gabri pel Badalona i David Prats pel Sant Andreu. Un i altre van interpretar perfectament el seu rol, i van arrodonir les seves bones actuacions amb un gol. Els d'Albert Càmara encetaven el duel amb un punt més d'intensitat que el rival, volent demostrar que només els servia la victòria. D'aquesta manera, al minut 17, va arribar el gol de Gabri. Una bona jugada de Robert va acabar amb un xut al pal de l'extrem que va acabar caient als peus de Gabri, qui va encertar a col·locar el rebot dins la porteria andreuenca. El Sant Andreu mostrava una inesperada debilitat defensiva. El conjunt entrenat per Piti reculava massa i donava moltes facilitats al Badalona per crear ocasions.

Però ofensivament, el gol rebut va esperonar al Sant Andreu. L'equip es mostrava més ficat i profund. Edgar va començar a demostrar la seva vàlua com a davanter centre, subministrant de pilotes als companys i generant-se oportunitats de gol per a si mateix. Va ser llavors quan el segur de vida del Badalona va tornar a aparèixer, amb les habituals aturades salvadores de rigor. Marcos va ser novament determinant. En un moment en què el partit havia equiparat forces, Joaquin va desequilibrar individualment. El migcampista va fer una gran jugada personal, en què va acabar cedint una passada a Manolo Bueno perquè aquest fes el segon del Badalona i el seu primer gol en la temporada. La rauxa no es va desbordar al Centenari, però. Perquè just abans del descans, l'etern David Prats va retallar distàncies pels barcelonins.

El gol va esperançar al Sant Andreu, però afortunadament no va enfonsar a un Badalona que enlloc de veure's superat per les circumstàncies, va acceptar el cop rebut i va conscienciar-se per tirar el partit endavant. Els visitants van fer entrar a Melo i Quim Araujo en la segona part. L'equip quadribarrat va guanyar en dinamisme i profunditat. Però al minut 54, una segona groga mostrada a Cárdenas deixava el partit molt més senzill pels badalonins. Albert Càmara va fer canvis conseqüents amb el moment del partit. Javi Moreno va donar més consistència al centre del camp i Joan Grasa va demostrar-se idoni per jugar a la contra. Precisament una jugada seva, al 79', va acabar de decidir el partit en favor del Badalona. El 3-1 va deixar tocat definitivament un Sant Andreu que no va fer un mal partit, però que es va veure superat per l'eficiència i la seriositat betuliana i per l'expulsió que va patir a l'inici de la segona part.

Els tres punts permeten al Badalona pujar fins a la novena posició amb 20 punts. Però no cal despistar-se, perquè el grup s'està demostrant més igualat que mai en la part mitja-baixa de la classificació. Els d'Albert Càmara estan només quatre punts per sobre de la zona de descens. I en canvi, nou per sota del quart classificat.

FITXA TÈCNICA

CF Badalona: Marcos; Sobregrau, Pelegrí, Gallardo, Bermudo; Borja Abenia, Joaquin (Javi Moreno 66'), Cortés, Robert; Gabri (Bayón 80'), Manolo Bueno (Joan Grasa 51')

Sant Andreu: Morales; Rubén, Azparren (Llobet 73'), Dídac, Cárdenas, Aitor, Sergi (Melo 45'), Arnau (Quim Araujo 45'), Xavi Jiménez, David Prats, Edgar

Àrbitre: Pulido Santana (col·legi de Las Palmas). Grogues: Gabri i Robert (Badalona); Rubén, Xavi Jiménez i Dídac (Sant Andreu). Doble groga: Cárdenas (Sant Andreu)

Gols: 1-0, Gabri (minut 17); 2-0, Manolo Bueno (minut 36); 2-1, David Prats (minut 42); 3-1, Joan Grasa (minut 79)