Artur Mas posarà la primera pedra del institut Josep Carreras contra la Leucèmia a Can Ruti

  0
  11 can ruti.jpg

  05/07/2012 – El futur Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras, del Campus ICO/Germans Trias i Pujol serà tota una referència internacional en recerca clínica de càncers hematològics.

  El proper dissabte al matí tindrà lloc l’acte de col·locació de la primera pedra del futur Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras, del Campus ICO/Germans Trias i Pujol. El president de la Generalitat, Artur Mas, el conseller de Salut, Boi Ruiz, el president de l’institut, Josep Carreras, i l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, prendran part d’un acte que suposa el primer pas cap a un centre de referència internacional en recerca clínica, traslacional i bàsica de la leucèmia i altres hemopaties malignes.

   

  De la mà de la Fundació Josep Carreras i la Generalitat de Catalunya, serà aquest el primer institut estatal dedicat exclusivament a aquest tipus d’investigació, i també un exemple de col·laboració entre l’àmbit privat i públic. El centre es divideix en dues seus: una a l’Hospital Clínic de Barcelona i l’altra al nou edifici del qual es posarà dissabte la primera pedra en una parcel·la cedida per l’Ajuntament, al Campus ICO/ Germans Trias i Pujol, de la UAB.

   

  A més de la investigació com objectiu primordial, les noves instal·lacions contribuiran a la formació d’investigadors, agilitzarà l’aplicació de nous tractaments, establirà sinèrgies amb altres grups de recerca nacionals i internacionals i millorarà l’assistència i la supervivència dels malalts.