Badalona, a la cua de les grans ciutats catalanes en rebre fons europeus

  0

  Fa escassos dies s’anunciava de forma oficial la concessió de 2 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per a la implantació de la Zona de Baixes Emissions i millores del transport urbà sostenible a Badalona. D’aquests recursos es destinaran més d’1 milió per un sistema de càmeres de videovigilància que generi denuncies a través del control de matrícules i d’un segon sistema de càmeres als accessos del carrer Francesc Layret i a la zona de vianants del Centre.

  542.000 euros s’utilitzaran per urbanitzar l’entorn de l’Intercanviador del Campus de Can Ruti i més de 306.000 euros a remodelar diferents carrers de la ciutat. Des de l’Ajuntament, però, s’ha lamentat que el govern d’Albiol fes curt a l’hora de demanar finançament per projectes. Cal dir que Badalona no surt ben parada si comparem els recursos que rebran altres grans municipis de l’Àrea Metropolitana o de la resta del territori.

  Badalona, a la cua

  Només per citar alguns exemples, destaca el fet que Sabadell ingressi més de 8 milions dels fons europeus per tirar endavant projectes de transformació digital i sostenible abans no finalitzi el 2024. Terrassa rebrà 8.9 milions, quasi un 70% de l’import demanat per l’Ajuntament en la convocatòria de projectes.

  Santa Coloma de Gramenet rebrà finançament per a tots els projectes presentats, per valor de 5.4 milions. Municipis metropolitans amb una població molt més baixa que Badalona – Sant Cugat i Sant Boi – també passen per davant de la nostra ciutat, amb 3.6 i 2.4 milions, respectivament.

  Exemples com el de Manresa (2.3 milions) i Reus (4.7) posen clarament de manifest que Badalona ha fet curt. Pel que fa a les capitals de província, deixant de banda Barcelona, totes superen Badalona. Lleida té confirmats 6.3 milions per implantar la Zona de Baixes Emissions, Tarragona 3 milions d’euros per projectes d’urbanització i transport i Girona 3.1 milions per crear també una Zona de Baixes Emissions.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí