Badalona aprova indemnitzar FCC amb més de 20 milions per reduïr el deute

  0
  72

  El ple va aprovar per unanimitat indemnitzar l’empresa encarregada de la neteja, Fomento de Construcciones i Contratas (FCC) Medio Ambiente amb un total de 20.217.488,45 euros pels treballs realitzats i certificats per l’empresa a Badalona entre setembre del 2019 i febrer de 2022. Eixugar aquest deute permetrà reduir els terminis de pagament a proveïdors de l’Ajuntament. Recordem que Badalona és un dels municipis catalans que més triga en pagar (223 dies) i que acumula un deute d’uns 44 milions d’euros.

  Aquesta xifra de 20 milions ens distribueix en dues parts. Les factures de gener i febrer de 2022 estan incloses en el pressupost municipal de 2022 (1.3 milions). La resta, més de 19 milions, es pagaran amb romanents de tresoreria.

  Conflicte de treballadores

  Durant el ple, PP i Guanyem van votar a favor de la mesura, però van recordar que FCC té problemes amb el personal i que diverses treballadores estan exercint la seva feina amb contractes “en frau de llei”.

  Des de Guanyem es va assegurar que hi ha un informe d’inspecció de treball demanat pel comitè d’empresa de la companyia que ho acredita. Guanyem explica que FCC està acomiadant treballadores de la neteja amb contractes d’obra i servei i les torna a contractar per fer substitucions, en comptes de fer-les indefinides.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí