Badalona Capaç se suma a les mobilitzacions contra les llistes d’espera

  0
  47

  Coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, més d’un miler de persones amb discapacitat intel·lectual es van congregar el passat 3 de desembre a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

  El motiu: denunciar les llistes d’espera a les quals ha de fer front el col·lectiu a l’hora d’accedir a un habitatge digne amb els suports necessaris i als serveis d’atenció diürna. La concentració també va servir per reivindicar el dret a tenir i a dur a terme un projecte de vida independent. L’acte, en el qual hi va participar Badalona Capaç, formava part de la campanya impulsada per Dincat, #STOPLlistesEspera.

  3.500 persones en espera

  Actualment, i segons dades pròpies de la Generalitat, prop de 3.500 persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya resten a l’espera d’una plaça per a poder viure amb els suports necessaris, ja sigui en una residència, una llar-residència, o per comptar amb assistència a la pròpia llar. Una llarga llista d’espera que, en alguns casos, arriba a demores de més de 15 anys.

  L’atenció diürna

  Una altra dada preocupant que vol posar sobre la taula el col·lectiu de discapacitats intel·lectuals és que els serveis d’atenció diürna, fonamentals pel desenvolupament personal del col·lectiu, acumulen més de 1.000 persones a l’espera de poder accedir-hi.

  També volen destacar “la delicada situació” dels centres de desenvolupament infantil i atenció precoç. Segons Dincat, les famílies amb un infant amb necessitats especials, d’una banda, cada cop han d’esperar més temps per accedir a una primera visita i, d’altra banda, cada vegada compten amb menys hores d’atenció, en una franja d’edat on una ràpida resposta és “essencial”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí