Badalona cedeix al Museu del Disseny de Barcelona tres peces clàssiques

  0
  paviment_Museu_de_Badalona.jpg

  19/09/2016 – Els tres elements formaran part de l'exposició D'obra. Ceràmica aplicada a l'arquitectura', estrenada el passat dijous.

  El passat dijous es va inaugurar al Museu del Disseny de Barcelona l’exposició D’obra. Ceràmica aplicada a l’arquitectura. El Museu de Badalona col·labora en aquesta mostra amb la cessió temporal de tres peces, dues d’elles ubicades normalment a l’exposició permanent, i una tercera acabada de restaurar.

   

  Els elements prestats són un paviment fet amb tessel·les allargades de ceràmica; una canonada d’aigua de la segona meitat del segle I aC. i una teula amb xemeneia, que té una cronologia del 15 aC al 15 dC, que s’exposa al públic per primer cop.

   

  L’exposició ha estat comissariada per Pedro Azara i coincidirà amb el 47è Congrés de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica. La mostra consta de quatre àmbits anomenats: ceràmica i projecte, ceràmica funcional, ceràmica simbòlica i ceràmica estètica. Les peces del nostre Museu s’han incorporat a l’àmbit de la ceràmica funcional i comparteixen sala amb peces provinents d’Itàlia, Grècia, la península Ibèrica i de jaciments catalans com Ullastret, Empúries o Barcelona.

   

  La mostra aposta per posar en valor peces de ceràmica creades durant dotze mil anys, d’ús quotidià, artístic, decoratiu o màgic, i són patrimoni cultural conservat a grans museus i col·leccions d’Europa. Es tracta d’una gran oportunitat, per tant, per donar a conèixer la Baetulo Romana, i es podrà visitar fins al 29 de gener de 2017.