Badalona celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible

  0
  mobilitat.JPG

  23/09/2013 – A més dels actes institucionals impulsats per l'Ajuntament, la Taula de la Mobilitat organitza diferents activitats amb un toc reivindicatiu.

  Badalona celebrarà, entre els dies 22 i 29 de setembre, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, mitjançant una sèrie d’activitats programades amb l’objectiu de promoure els mitjans de transport més sostenibles com és el cas de la bicicleta. Durant aquesta setmana hi haurà dues activitats diferents: una cursa del transport i una pedalada popular.

   

  Sota el lema “Aire net – Fes el pas”, dijous, 26 de setembre, es durà a terme la cursa del transport entre dos representants municipals. La carrera, que es fa en paral·lel a altres de diversos municipis, s’iniciarà a les 9 hores davant l’edifici municipal El Viver. L’objectiu de la cursa és comparar la despesa econòmica i de temps entre la utilització del servei públic i del transport privat.

   

  D’altra banda, diumenge 29 de setembre, s’ha organitzat la Gran Pedalada Popular. Aquesta activitat, que s’iniciarà a les 11 hores al parc de Montigalà, recorrerà alguns carrers de la ciutat i acabarà al passeig de la Rambla davant la platja dels Pescadors.

   

  Activitat 'extrainstitucionals' i reivindicatives de la Taula de la Mobilitat

   

  Més enllà dels actes institucionals, la Taula de la Mobilitat de Badalona impulsarà altres activitats reivindicatives i divulgatives per “fer reflexionar a la ciutadania”. Emfatitzaran, per exemple, en la qualitat de l’aire mitjançant una xerrada, dijous a les 13.30h  a Can Ruti, sobre la polució i les emissions dels vehicles urbans; hi haurà una cursa urbana, dilluns a les 19h, en la qual s’anirà des de la plaça de la Vila a la plaça Trafalgar de Llefià amb diferents formes de transport i dimarts, a les 18h, a la part baixa del carrer d’en Prim, es durà a terme el Park(ing) day, una iniciativa que pretén demostrar el què es pot fer en l’espai que ocupa un cotxe estacionat. Al web mobilitat.cat trobaràs tots els detalls d’aquestes i altres activitats.

   

  Durant aquesta setmana, la Taula de la Mobilitat reclama que el govern convoqui el Consell de Mobilitat Sostenible i Transport Públic; la retirada dels senyals de prohibició de la bicicleta a diverses zones de la ciutat i obertura de diàleg amb entitats i associacions; concloure el Pla de Mobilitat Urbana, presentar-lo i aprovar-lo i que l’Ajuntament afronti les “grans prioritats”de mobilitat de la ciutat.