Badalona col·laborarà amb altres municipis per recuperar serveis externalitzats

  0
  81
  4404e6ef-38fe-47ef-88f0-9c178929fceb.jpg

  11/04/2016 – Badalona, Sabadell, Cerdanyola, Barberà i Ripollet han signat un acord de cooperació en els processos d’internalització de prestació de serveis i activitats locals.

  En el marc de les jornades “L’aigua, font de drets!”, els alcaldes i alcaldesses de Badalona, Dolors Sabater; Barberà del Vallès, Sílvia Fuster; Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà; Sabadell, Juli Fernández; i Ripollet, José M. Osuna han signat un acord de cooperació entre municipis en els processos d’internalització de prestació de serveis i activitats locals. La vigència d’aquest acord serà fins a la finalització d’aquest mandat.

   

  Aquest acord té per objectiu, entre altres, crear un àmbit estructurat de col·laboració entre els citats ajuntaments que, entre altres qüestions, volen endegar processos d’internalització de prestació de serveis i activitats que actualment estan externalitzats sota diverses fórmules contractuals.

   

  En aquest sentit, el conveni preveu recopilar i elaborar tots aquells documents d’anàlisi tècnica del marc jurídic, econòmic, laboral i organitzatiu referents a les internalitzacions i municipalitzacions d’activitats i serveis. També s’estableix la creació d’una plataforma de resolució de dubtes i consultes dirigit a electes, directius i tècnics que hagin de pilotar aquests processos, així com la realització de jornades de formació per a tècnics municipals i l’elaboració d'estudis sobre sectors o casos concrets que permetin la comprensió del servei i l'establiment d'un protocol d'internalització legal, coherent, viable i en benefici dels interessos de la comunitat.