El govern demana a Costes recuperar el tram de platja entre Badalona i Montgat

  0
  47
  Barca Maria (AJB_MITJA).jpg

  11/04/2016 – Es tractaria d’un projecte de recuperació ambiental que necessitaria descontaminar la zona a causa del seu antic ús industrial.

  La restitució com a platja de la zona limítrofa entre Badalona i Montgat va ser el principal tema que es va tractar en el decurs de la reunió mantinguda la passada setmana pel segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, amb els responsables de la Demarcació de Costes de Catalunya del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

   

  Durant la trobada, la Demarcació de Costes va posar a disposició de l’Ajuntament un estudi d’alternatives per a la restitució com a platja de la zona limítrofa entre Badalona i Montgat. Aquest estudi, que és de l’any 2010, també inclou la zona ocupada antigament per Explosivos Río Tinto en el terme municipal de Montgat. Es tracta d’un projecte de recuperació ambiental del litoral ja que a més de recuperar la platja serà necessari descontaminar aquesta zona a causa del seu antic ús industrial.

   

  Aquest tram del litoral badaloní, que havia estat ocupat per indústries com Casamitjana Mensa (Lleixiu El conejo), és propietat actualment de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El regidor Àlex Mañas ha mostrat la voluntat del govern de reunir-se amb l’AMB per avançar en una proposta de recuperació i descontaminació d’aquest tram de costa de Badalona.

   

  Recuperació del tram de platja a tocar de Sant Adrià de Besòs

  Durant la reunió, la cap de la Demarcació de Costes va posar en coneixement dels responsables municipals que s’està treballant un projecte de recuperació i estabilització de la platja que hi ha entre Badalona i Sant Adrià de Besòs. Aquest projecte formaria part de la transformació de la zona un cop desmantellada la central tèrmica i ha d’incloure també la platja de La Mora. El Consorci del Besòs, del que properament Badalona en formarà part oficialment, és l’organisme que coordina aquesta actuació.

   

  D’altra banda, el govern municipal ha demanat la col·laboració de la Demarcació de Costes per poder retirar restes, tant d’antigues instal·lacions, com de materials contaminants que puguin aparèixer al litoral badaloní.