Badalona comptarà el pròxim curs escolar amb dos nous instituts escola

  0

  Dos nous instituts escola es desplegaran a Badalona durant el proper curs escolar 2020-2021 segons ha informat avui el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló. Per una banda, l’Escola Llibertat ampliarà la seva oferta educativa per implantar el 1r d’ESO i seguir el model d’institut escola que facilita la integració i un projecte pedagògic comú. Per altra banda, l’Escola Alexandre Galí i l’Institut Baetulo es fusionaran per oferir a partir del proper curs els diferents nivells educatius, des de P3 a secundària.

  Actualment a Catalunya hi ha 53 instituts escola. El curs 2020-2021 s’afegiran 26 més i n’hi haurà 79. Dels centres nous, 21 seran per la implantació de secundària a les escoles de primària, com és el cas de l’Escola Llibertat de Badalona, i 5 per fusió de centres com passa amb l’Escola Alexandre Galí i l’Institut Baetulo d’aquest municipi.

  Aquests dos nous instituts escola que hi haurà a Badalona s’afegeixen als tres que han començat a funcionar durant l’actual curs escolar 2019-2020 en aquesta ciutat: Rafael Alberti, Baldomer Solà i Sant Jordi. L’objectiu d’aquest nou model és que un sol centre pugui oferir diferents nivells educatius, entre els 3 i els 16 anys, abastant tota l’etapa d’escolarització des de P3 fins a 4t de l’ESO.

  L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha afirmat: “ens congratulem de que la Generalitat torni a pensar en Badalona a l’hora d’ampliar l’oferta educativa de la ciutat ja que portem molts anys reivindicant que s’ha de fer una aposta important en aquest sentit”. Pel que fa al futur de l’Escola Montigalà, l’alcalde ha afegit: “també és una bona notícia que el conseller ara digui que el tancament d’aquest centre no és una opció. Espero tenir una reunió ben aviat amb ell i poder tractar aquest tema àmpliament”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí