Badalona concursarà amb 11 municipis més per veure qui recicla més vidre

  0
  reciclatge.jpg

  20/11/2017 – Es tracta d'una iniciativa d'Ecovidrio per fomentar l'augment del reciclatge que premiarà les localitats amb més marge de millora.

  Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb dotze ajuntaments catalans, entre els quals hi ha l’Ajuntament de Badalona, ha posat en marxa El Contenidor d’Or, un concurs que premia el compromís de la ciutadania amb el reciclatge de vidre.

   

  La iniciativa té com a objectiu incrementar la taxa de reciclatge de vidre (és a dir, els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant) en els municipis participants. La competició va començar l’1 de novembre i s’allargarà fins al 30 d’abril de 2018. Durant aquest període, cada mes es quantificaran els residus de vidre que es reciclen en cada municipi participant i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. La idea és que cada ciutat superi la seva pròpia taxa de reciclatge de vidre, i la que aconsegueixi l’increment més gran, per sobre de la resta de participants, serà la guanyadora.

   

  A més de Badalona, concursen el Prat de Llobregat, Girona, Granollers, Lleida, Rubí, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. El municipi que més augmenti en percentatge el vidre reciclat cada mes aconseguirà El Contenidor d’Or, el trofeu que lluirà en un espai emblemàtic de la ciutat, que en el cas de Badalona seria a la plaça de l’Alcalde Xifré.

   

  En finalitzar els sis mesos de concurs, el municipi que més hagi augmentat la taxa de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat, com per exemple un parc infantil, un projecte d’una entitat o ONG local, materials per a un equipament cultural o associatiu o el patrocini d’un equip esportiu. A més, per celebrar la victòria del municipi s’organitzarà una gran festa oberta a tothom, amb activitats i tallers per a tota la família.

   

  Badalona va reciclar 2,2 milions de quilos de vidre el 2016

   

  L’any passat es van reciclar a la ciutat un total de 2.274.880 quilos d’envasos de vidre, fet que suposa que cada persona va reciclar una mitjana de 10,55 kg. En total, a Badalona hi ha instal·lats 554 contenidors per als residus d’envasos de vidre, la qual cosa representa una mitjana de 389 habitants per contenidor. La recollida d’envasos de vidre s’ha estancat a Badalona en els darrers anys com a conseqüència de la crisi econòmica i la incorrecta separació en origen.