Badalona cremarà un dimoni que recorda el seu passat romà

  0
  56
  Dimoni GUANYADOR.jpg

  13/03/2014 – El badaloní Àngel Martín ha estat el guanyador del setzè Premi de Disseny del Dimoni de Badalona – Crema’l Tu!.

  El badaloní Àngel Martín ha estat el guanyador del setzè Premi de Disseny del Dimoni de Badalona – Crema’l Tu!, segons va acordar el jurat dimarts a la  tarda. El dimoni que es cremarà durant les Festes de Maig de Badalona porta del títol de Dimoniet romà i presenta la figura d’un legionari romà que recorda l’antiga ciutat de Baetulo, origen de l’actual Badalona. Entre els membres del jurat hi ha hagut l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol i la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, a més de representants del món de la cultura, acadèmic o de l’àmbit del disseny.

   

  El disseny guanyador serà premiat amb 1.000 euros; a més, un constructor donarà forma al dibuix i es plantarà a la platja uns dies abans de la Cremada del Dimoni, a la vista de tota la ciutadania.

   

  La gran afició de l’autor del dimoni de 2014, Àngel Martín, és dibuixar. Aquest veí de Badalona de 53 anys ha estudiat cursos d’arquitectura, d’il·lustració i ara està cursant un de disseny gràfic.

   

  El jurat ha declarat finalistes del concurs els dissenys amb els títols Xirgoni i Dimoni 2.0, tots dos obra del dissenyador badaloní Carles Carreras i Serra.

   

   

  La Cremada del Dimoni, que se celebra el vespre del 10 de maig, vigília de Sant Anastasi (copatró de Badalona), és l’acte central de les Festes de Maig i un dels esdeveniments culturals més destacats i amb més públic assistent dels que se celebren a la ciutat. En aquest sentit, l’any 1991 la Generalitat de Catalunya va declarar aquesta festivitat com d’interès turístic.

   

  Des de l’any 1999, el Dimoni que s’ha de cremar s’escull a través d’un concurs públic creat amb la voluntat que els ciutadans participin en el disseny.