Badalona delega en Sant Adrià la concessió del permís per derribar les Tres Xemeneies

  0
  46
  IMG_8826.jpg

  26/11/2015 – Badalona, com a propietària d’un 20% dels terrenys i un 7% de la sala de turbines de l’antiga central, també ha rebut, igual que Sant Adrià, una sol·licitud d’Endesa per derivar les instal·lacions.

  El ple municipal de Badalona ha decidit aquest dimarts delegar en l’Ajuntament de Sant Adrià les competències per concedir la llicència d’enderrocament de la sala de turbines de la tèrmica de les Tres Xemeneies. Badalona, com a propietària d’un 20% dels terrenys i un 7% de la sala de turbines de l’antiga central, també ha rebut, igual que Sant Adrià, una sol·licitud d’Endesa per derribar les instal·lacions.

   

  Per tal de donar una resposta unitària, i com a forma més segura jurídicament de procedir, explicava el govern local al ple de dimarts, el ple va aprovar per unanimitat delegar la competència per donar aquest permís a Sant Adrià, que es troba immersa en el procés per declarar les Tres Xemeneies Bé Cultural d’Interès Cultural (BCIL). Ara, la localitat veïna ha d’acceptar aquesta delegació a través del se Ple.

   

  En qualsevol cas, tant govern com oposició tenen clar que, més enllà de la concessió d’aquesta llicència, Badalona haurà de ser part activa en una hipotètica negociació amb Endesa, per fer força de pressió amb Sant Adrià.