Badalona dins del projecte europeu Space4People

  0
  SPACE4PEOPLE DiarideBadalona

  Dimarts passat es va celebrar a Badalona una jornada de treball del projecte europeu Space4People, una iniciativa en la que hi participen diverses ciutats, entre elles Badalona, amb l’objectiu d’abordar la millora de la quantitat i la qualitat dels espais públics de les zones urbanes. En aquesta ocasió, Claus Köllinger, expert en mobilitat i transport públic que forma part del programa URBACT, va visitar la ciutat per reunir-se amb la regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Mobilitat, Rosa Trenado. En aquesta trobada també hi van participar membres del Consell de la Mobilitat de Badalona i de la Taula de la Mobilitat de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona.

  La iniciativa forma part del programa URBACT

  URBACT és un programa europeu d’intercanvi i aprenentatge que promou el desenvolupament urbà sostenible i integrat, englobant a 550 ciutats, 29 països i 7000 agents locals actius. Finançat conjuntament per la Comissió Europea (Fons Europeus de Desenvolupament Regional) i els Estats Membres, URBACT facilita que les ciutats europees treballin de forma conjunta en la formulació de solucions efectives i sostenibles per als principals desafiaments a què s’enfronten, compartint bones pràctiques i l’experiència adquirida i integrant dimensions econòmiques, socials i ambientals.

  Des del programa URBACT es formulen projectes i xarxes de planificació d’accions entre ciutats com Space4People, de la qual Badalona forma part. Aquesta iniciativa aborda, entre d’altres, els principals usos de l’espai públic com, per exemple, el transport en tres aspectes: millorar l’experiència de l’usuari i afegir espai a les xarxes de vianants, ampliar els centres intermodals a centres urbans d’ús mixt i reduir i optimitzar l’aparcament a l’espai públic.

  L’objectiu d’aquest projecte en xarxa és compartir experiències i aprendre els uns dels altres. És per això que les ciutats que hi participen han d’elaborar un pla d’acció integrat i posteriorment provar a petita escala algunes de les solucions proposades a les seves ciutats. Aquest treball es realitza conjuntament amb els grups d’interès locals implicats i es posa en comú amb la resta de socis de la iniciativa amb l’objectiu de treure un rèdit conjunt de la iniciativa.

  La regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Mobilitat, Rosa Trenado, ha destacat que “la participació en aquest projecte ens permetrà aprendre de l’experiència d’altres ciutats per tal de millorar la mobilitat urbana de Badalona”. Trenado ha explicat que “en el context de crisi climàtica actual, la mobilitat és un dels sectors clau en la lluita contra les emissions que accentuen el canvi climàtic, i també per les emissions contaminants que afecten greument la salut de la ciutadania”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí