Badalona Dracs cau a semifinals de la LNFA

0
    39

Per tercera temporada consecutiva Badalona Dracs cau en les semifinals de la Lliga Nacional de Futbol Americà. Si en les dues anteriors va ser Ossos Rivas qui va deixar sense Spanish Bowl als catalans, en aquesta ocasió va ser el vigent campió, Las Rozas Black Demons, qui va derrotar a Dracs per un 15-23 en el marcador del Municipal de Montigalá.

Malgrat disputar el partit a casa davant la seva afició, que es va congregar en massa per a fer costat a l’equip badaloní, els de Román Villamonte es van veure sorpresos per un equip roceño molt més compacte en totes les seves línies i que a penes va cometre errors. A més, el quarterback canadenc Theo Landers va estar magnifico en la direcció de l’ofensiva madrilenya, sent el gran protagonista del partit i un autèntic perill per a la defensa local. Els de Jesús Fernández es van avançar en el primer quart, després d’una carrera de Dani Romero que, al costat del xut de Jorge Nitales, significava el 0-7 en el primer ataqui visitant. L’anotació de Black Demons la va contestar ràpidament Dracs amb una bona carrera de Ra’*Von Bonner, qui posava les taules en el marcador (7-7), encara dins del primer quart.

Ja en el segon, es van tornar a avançar els roceños amb un profund passi de Landers i una increïble recepció de Jorge García-Valcárcel que posava el 7-14. Pocs instants després, un greu error de l’atac de Dracs, permetia augmentar la diferencia visitant fins al 7-16 després d’un safety i aquest marcador es mantindria fins al descans, ja que l’intent de field goal de 54 iardes de Jan Ladero, en l’últim segon de la primera meitat, es va anar fora per molt poc. Ja en el tercer quart, Landers tornava a ser protagonista amb una carrera de més de trenta iardes, marxant-se de tot rival que li sortia al pas i situant el 7-23 amb el qual obria una important bretxa en el marcador.

Com va succeir en l’inici de la trobada, l’anotació visitant va ser contestada immediatament pels locals, amb una passada de Marco Durán cap a Eric Ladero, aprofitant un greu error de marcatge de la defensa rival. Després del touchdown,
    Dracs va sumar també la conversió de dos punts amb un altre llançament de Durán sobre Elver Galarga que significava el 15-23 i tornar a posar emoció en el partit.

Els últims minuts van ser molt emocionants, amb uns Dracs buscant portar el partit a la pròrroga i uns Demons intentant sentenciar el passi a la final. Els locals ho van intentar fins al final, però la gran feina de la defensa visitant evitava una vegada i una altra els intents de sumar punts de Dracs i l’atac de Demons va saber controlar a la perfecció el rellotge del partit amb el seu joc terrestre, amb les accions de Romero i Landers que van acabar per certificar la victòria del vigent campió i l’accés a la seva cinquena Spanish Bowl consecutiva.

La final que es disputarà el pròxim 4 de maig a Madrid la disputarà Black Demons davant Ossos Rivas, qui va derrotar en un altre emocionant partit a Hospitalet Pioners per un ajustat 36 a 33.