Badalona encén una llàgrima vermella contra la violència envers les dones

  0
  75
  DSC_9760.JPG

  Sota el lema ' Dones diverses diem no a més violències' va commemorar Badalona el passat divendres, 25 de novembre, el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

  Sota el lema ' Dones diverses diem no a més violències' va commemorar Badalona el passat divendres, 25 de novembre, el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones amb un perfomance de Teatre de les Oprimides anomenat 'Nosaltres' de la mà de Xixa Teatre, el Consell Municipal de les Dones, la Federació de Dones, el Bloc Violeta i d'alters dones i col·lectius de la ciutat.
  Tot seguit, totes les assistents, vestides de negre, es van col·locar una màscara blanca amb una llàgrima vermella amb un significant: el dolor i la por que pateixen totes les dones davant un maltractador. Amb aquesta representació es van encendre espelmes per cada víctima de violència de gènere durant aquest 2016. 
  Finalment, el Saló de Plens va acollir la lectura del manifest d'enguany a càrrec d'Ana Maria Mauri i un minut de silenci en memòria a totes les víctimes. 
  "Hem de seguir lluitant perquè cada vegada ens trobem amb més dones joves que pateixen maltractament, tant psicològic com cibernètic i és un problema que no surt a la societat, ha manifestat la presidenta de la Federació de Dones de Badalona, Rocío Mateos. "Enguany hem volgut fer l'enfocament del silenci que té tota la població cap a les víctimes, que són anomenades dones mortes, quan realment són maltractades o víctimes per les seves parelles o exparelles".