Badalona envia bicicletes al Senegal per combatre l’absentisme escolar

  0
  95

  Les Baobikes serveixen perquè alumnes de zones rurals vagin a l’escola

  Al Senegal, milers d’infants i adolescents caminen una mitjana de 10 quilòmetres diaris per anar a l’escola. Aquest factor incrementa automàticament les dades d’absentisme escolar en la població més jove. L’AVV Sant Antoni de Llefià i l’Associació d’Esports de Muntanya s’han sumat al projecte de la Fundació Bicicletas Sin Fronteras per ajudar els col·lectius de poblacions rurals a seguir estudiant. El passat 29 de maig es va celebrar la Pedalada Solidària de l’AEM a Badalona i es va iniciar un projecte de crowdfunding per comprar bicicletes.

  Les bicis, conegudes com a Baobikes, són entregades directament per Bicicletas Sin Fronteras a les escoles col·laboradores. La iniciativa sorgida a Badalona ha finançat la compra de dues Baobikes, amb prop de 400 euros. Durant el curs 2021-2022, el projecte ha comptat amb 455 bicicletes repartides en deu municipis rurals de Senegal.

  Un projecte circular

  Els joves estudiants poden anar a l’escola en bicicleta, estalviant-se llargues caminades i arribant puntuals. A més, l’alumnat arriba a l’aula menys cansat i això augmenta el rendiment escolar. En cada escola on hi ha bicicletes Baobikes també es crea un aparcament i un taller de reparació de bicicletes i es contracta un mecànic local. Les famílies dels alumnes paguen una petita quota de 9 euros a l’any per finançar el sou del mecànic i les peces de recanvi. D’aquesta manera també s’impliquen en el projecte.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí