Badalona es lliga de mans contra l’explotació sexual i el tràfic de persones

  0
  IMG_0145.JPG

  Centenars de persones -especialment dones- s'han sumat a la cadena humana que la Federació de Dones de Badalona organitza des del pont del Petroli fins la plaça de la Vila amb l'objectiu de lluitar per les llibertat de les persones explotades i esclavitzades.

  Aquest dimecres 23 de setembre, un centenar de persones -especialment dones- es van sumar a la sisena edició de la cadena humana per commemorar el Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de Persones, organitzada per la Federació de Dones de Badalona.

   

  Sota el lema "Que el nostre cos no sigui el negoci de ningú", la cadena humana va iniciar envoltant tot el pont de Petroli amb les mans lligades. Poc després, les dones assistents van recórrer el passeig Marítim i el carrer de Mar fins arribar a la plaça Vila, on diferents representants de les vocalies de les diverses entitats de la ciutat, que formen la Federació de Dones de Badalona, van llegir el manifest d'enguany i algunes frases, com "qualsevol injustícia envers a una dona, encara que sigui una, representa una amenaça per a totes nosaltres".

   

  Un manifest que ha denunciat que els traficants de persones utilitzen "la força, engany, coacció i abús de situacions de necessitat i ataquen la llibertat de milions de dones i nenes de tot el món per sotmetre-les a explotació sexual o treballs forçats". També ha destacat que "malgrat les poques dades, la Organització Internacional de Treball estima que podria haver-hi unes 2.400.000 víctimes del tràfic de persones".

   

  L'acte que ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha destacat que en un dia com aquest serveix per reflexionar i sensibilitzar amb l'objectiu d'extingir les injustícies que no igualen les dones amb els homes en drets i deures". A més, ha fet una crida a continuar treballant cada dia de l'any per la igualtat.

   

  D'altra banda, el missatge que ha volgut transmetre la Federació de Dones de Badalona amb la cadena humana és "unir la joventut i les persones grans per assolir la màxima llibertat que encara moltes persones no la gaudeixen en ple segle XXI", segons la seva responsable Rocío Mateos.