Badalona està preparada per la Copa

  0
  99

  Del 16 al 19 de febrer es celebra a la ciutat la major festa del bàsquet a l’Estat

  La Copa és el màxim exponent del bàsquet a nivell espanyol: quatre dies on els vuit millors equips de l’Estat s’enfronten a partit únic i on només poc quedar un. Quatre dies de pur bàsquet que marxen d’allò purament esportiu i escamparan la celebració per tota la ciutat. Tothom ja sap que Badalona és bàsquet i no podia quedar al marge de la gran festa del bàsquet espanyol. Una seu que porta l’esport a les venes, amb un equip de primer nivell i en una ubicació privilegiada que, a més, compte amb l’atractiu de ser a prop de Barcelona.

  Badalona és bàsquet
  Badalona és la perfecta amfitriona per acollir la Copa, l’esdeveniment més important del món del bàsquet a nivell nacional i un esdeveniment que traspassa fronteres. El bàsquet va aterrar a Badalona per primer cop als anys vint, i des d’aleshores, la ciutat han anat creant un vincle únic, sent actualment el Club Joventut Badalona el seu màxim exponent.
  La ciutat és el segon cop que acull aquesta competició, ja ho va fer fa 39 anys, i també ha estat subseu de totes les competicions oficials de bàsquet durant Jocs Olímpics de Barcelona, l’any 1992. Una ciutat de bàsquet de tota la vida amb històries que molts coneixen, com que la ciutat va arribar a tenir tres equips de bàsquet alhora en la màxima categoria durant la temporada 73-74, amb els equips Joventut Schweppes, Sant Josep Irpen i Círcol Catòlic.

  Fan Zones: més enllà de l’esport
  A Badalona es faran diverses activitats per gaudir de La Copa amb un ambient festiu que girarà al voltant d’aquesta competició esportiva. Exhibicions, competicions, música, xerrades, zones gastronòmiques o exposicions. Les quatre Fan Zones, ubicades al Gorg, a Llefià, a Montigalà i al Centre, serviran perquè tant el veïnat com tots els visitants que arribin a la ciutat visquin la festa fora del pavelló.

   

  La MiniCopa al Poliesportiu de Llefià
  Amb el Pavelló de Llefià remodelat per l’ocasió, del 15 al 19 de febrer veurem com els 8 millors equips infantils de les pedreres dels clubs ACB competeixen per endur-se la Minicopa a casa. L’espai té un aforament de més de 1.000 espectadors i l’entrada als partits és gratuïta, però es demana una donació d’aliments per al Banc d’Aliments.

  L’estat dels pavellons de la ciutat
  Una de les grans polèmiques d’aquesta Copa ha estat en l’estat actual dels pavellons de la ciutat. “Com pot ser que volguem ser l’exemple de bàsquet a l’Estat, si els nostres pavellons estan en un estat deplorable?”, aquesta és la pregunta que es fan molts badalonins. Des del consistori s’ha respost que fa més d’una dècada que no s’inverteix en instal·lacions esportives i la Copa ha de servir com a motor per potenciar el manteniment d’aquests pavellons. A més, de cara al torneig, l’Ajuntament ha portat a terme diverses actuacions de millora a 9 pistes poliesportives exteriors de la ciutat.

  La Nit de la Copa
  La Nit de la Copa tindrà lloc al Polígon de Can Ribó i hi participaran Espai Titus, Titus Carpa, Sarau… Serà una nit amb shows de DJs, músics i artistes d’alt nivell. Hi haurà espectacles musicals, food trucks i diversos concerts, com “Habla de mi en presente”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí