Badalona estrena un tram de platja adaptat per a persones amb discapacitat

  0
  IMG_3051.JPG

  09/06/2016 – Les platges esperen al voltant d'1,5 milions de banyistes fins al mes de setembre.

  Aquest cap de setmana comença la nova temporada de platja a Badalona, que s’allargarà fins al diumenge 11 de setembre. Entre les novetats més destacades d’aquest any hi ha la creació a la platja de l’Estació d’un espai totalment adaptat i accessible per a qualsevol persona amb diversitat funcional.

   

  A banda d’això també s’instal·larà un nou lavabo a la platja del Coco i un nou lavabo-vestidor per a persones amb diversitat funcional a la platja del Pont d’en Botifarreta.

   

  Serveis més destacats

   

  El servei de salvament i socorrisme serà ofert per l’empresa especialitzada Pro-Activa i funciona des del 4 de juny fins al 18 de setembre de 10 a 19 hores. Hi haurà un mòdul central a la platja del Pont d’en Botifarreta, cinc mòduls assistencials i diversos punts de vigilància i assistència. Totes les platges de Badalona estan cardioprotegides.

   

  El dispositiu de vigilància a la platja l’oferirà la Guàrdia Urbana, de dilluns a divendres de 8.15 a 13.30 hores i de 15 a 17 hores i els caps de setmana i festius de 8 a 15 hores i de 15 a 22 hores.

   

  Acompanyament a l’aigua

   

  El servei d’acompanyament a l’aigua per a persones amb diversitat funcional s’ofereix a la platja del Pont d’en Botifarreta i a la platja de l’Estació. El servei compta amb una cadira amfíbia i el suport de 2 professionals a cada punt i funcionarà de l’11 al 30 de juny d’11 a 14 hores, i de l’1 de juliol a l’11 de setembre d’11 a 18 hores. Es podrà concertar hora a través del telèfon 608 842 351.

   

  L’Ajuntament disposarà d’una embarcació tipus Marnet per a la recollida de sòlids flotants al mar que treballarà de forma diària, des de l’11 de juny fins a l’11 de setembre, de les 11 a  les 16 hores

   

  La neteja del litoral seguirà les mesures habituals d’anys anteriors amb neteja manual i mecànica de la sorra. Per a la revetlla de Sant Joan es muntarà un operatiu especial.

   

  Badalona disposa d’un litoral de gairebé 5 quilòmetres, amb 3,7 quilòmetres útils de platja urbana practicable i amb una amplada mitjana de 50 metres. El litoral de Badalona està dividit en 9 trams de platges: Barca Maria, Cristall, Pont d’en Botifarreta, Pescadors, Patins a Vela, de l’Estació, Pont del Petroli, Coco i Mora. Durant la temporada de bany, al voltant d’1.500.000 persones utilitzen les platges de Badalona.