Badalona, finalista del Premi Europeu de Prevenció de Residus

  0
  52

  La campanya “D’oli a la pica, ni mica!”, ideada per Forquilla Badalona, ha estat escollida finalista. El guanyador es coneixerà el 9 de juny

  La campanya “D’oli a la pica, ni mica!”, impulsada per l’Ajuntament de Badalona amb la col·laboració de Forquilla Badalona, ha estat escollida com a finalista en la XIII edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus. La campanya que té per objectiu incentivar la recollida selectiva de l’oli que es fa servir per cuinar. Els guanyadors es donaran a conèixer durant la cerimònia de lliurament de premis que se celebrarà el pròxim 9 de juny a Brussel·les.

  El jurat dels Premis de la Setmana Europea per a la Reducció de Residus (EWWR) està format per professionals consolidats que treballen amb diferents aspectes de la sostenibilitat ambiental. El jurat ha escollit 16 accions finalistes entre les 12.400 accions organitzades arreu d’Europa durant la 13a edició de l’EWWR, de les quals, només a Catalunya, se’n van realitzar 1.070. La selecció s’ha basat en els següents criteris per ordre d’importància: comunicació i visibilitat, qualitat del contingut, originalitat, impacte i seguiment a llarg termini de l’acció. 

  Facilitar la recollida selectiva de l’oli  

  La campanya “D’oli a la pica, ni mica!” té per objectiu facilitar la recollida selectiva de l’oli que els ciutadans fan servir per cuinar i que, si no és reciclat correctament, pot ocasionar greus problemes tant pels ecosistemes aquàtics com per la xarxa de clavegueram. Amb aquesta iniciativa es busca sensibilitzar a la població sobre aquesta problemàtica ambiental, alhora que s’amplia la xarxa de punts de recollida existents i el seu horari amb la col·laboració dels establiments de restauració.

  La campanya compta, de moment, amb l’adhesió de 39 restaurants de Badalona i es fa una crida als  establiments que encara no ho han fet per tal que s’adhereixin a la campanya. 

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí