Badalona i la Fundació la Caixa segellen un acord per formar gent gran en noves tecnologies

  0
  60
  Conveni 3.0 - grup.JPG

  19/07/2014 – Ajuntament i entitat donen continuïtat al programa "Gent 3.0", que promou l'organització d'activitats perquè les persones grans es mantinguin actives.

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; el director de l’Àrea Social de la Fundació La Caixa, Marc Simón i Martínez; i el director territorial de CaixaBank a Barcelona, Jordi Nicolau Aymar, van signar ahir el conveni de col·laboració del programa “Gent 3.0” per a persones grans.

   

  Aquest projecte té l’objectiu de fomentar la participació de les persones grans, donar valor a la seva experiència i situar-los com a protagonistes de la societat. Contempla l’organització d’activitats perquè les persones grans es mantinguin actives amb les tecnologies de la informació i també pel que fa a salut i benestar social. Cal destacar que durant l’any passat, 1.235 persones grans badalonines van participar d’aquestes activitats.

   

  A Badalona els participants en el programa són els casals de gent gran de Can Mercader, Sant Antoni de Llefià, Centre i Congrés. Hi ha tres blocs d’activitats principals:

   

  • Formació en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)
  • Promoció de la salut i el benestar
  • Participació social i voluntariat

   

  Segons el conveni, l’Ajuntament facilita els locals i assumeix el cost de les connexions d’Internet dels espais on s’ubiquen les aules informàtiques i de formació, i el seguiment de les activitats desenvolupades. La Fundació La Caixa, per la seva banda, aporta els formadors que treballen els projectes amb les persones grans i el maquinari, a més d’assumir el manteniment del projecte.

   

  El conveni dóna continuïtat a la col·laboració en el desenvolupament d’activitats culturals, socials i lúdiques adreçades a les persones grans que mantenen l’Ajuntament de Badalona i la Fundació La Caixa a través d’un acord marc de col·laboració signat l’any 2001 i, des de llavors, prorrogat cada any.